Home » Blog » Weekreview #6: Knuffels en families

Weekreview #6: Knuffels en families

Op maandagen heb ik een weekreview die ik bespreek met een andere ondernemer. Op zondag kijk ik terug op mijn week ter voorbereiding: hoe leuk is het als jullie mee kunnen kijken naar wat ik eigenlijk heb gedaan? * Deze week vond ik een remedie tegen mijn 3-weken-geen-knuffel-gemis en ontdekte ik de kracht van prultijd.

MAANDAG

Zoals jullie eerder voorbij zagen komen, las ik het boek You are a badass at making money. En die kan je hier kopen. Dit boek is echt heel goed, vind ik. Het gaat over mindset en hoe dit invloed heeft op je leven en je houding tegenover en successen met geld. Laat ik even heel eerlijk en open hier zijn: die moneymindset van mij, dat is een work-in-progress. Maar ik kan je vertellen: ik ben flink aan het progressen wel. Vandaag las ik het boek uit en deed ik oefeningen uit het boek.

Een paar keer ging de samenwerkingsskype niet door, maar hier is ze weer: Lenneke Manschot. Lekker lullen met Len over onze bedrijven en dingen in het leven.

Kijk mij verliefd naar haar kijken, haha

Lenneke lijkt hier heel ongeïnteresseerd, maar in werkelijkheid had ze net een foto van me gemaakt. Ze maakt namelijk ook weekoverzichten op haar blog (zij inspireerde me tot het maken van deze!) en bij haar zit het er al lekker in. Zij dacht er namelijk wel aan dit moment vast te leggen. Dus ik deed even met haar mee!

En je kan wel merken dat Len een gevorderde blogger is, want zij post wel netjes op zondag meteen haar blogpost. Waar ik hier, nu, op woensdag het nog loop af te schrijven 😛 Nieuwe gewoonten aanleren heeft tijd nodig, zullen we maar zeggen. Voordeel, kan ik meteen mijn hoofd erbij plakken uit Lennekes blogpost. Lees die hierna ook maar. Ik herinner je er beneden nog eens aan, kan je nu rustig verder lezen en kijken.

DINSDAG

Zaadjes in theezakje doen, labeltje eromheen vouwen, nietje, op een stapeltje leggen. En dat x 100. Dit is het ultieme ‘winkeltje spelen’-gevoel dat ik vroeger (en nog!) zo leuk vond. Deze zakjes worden tijdens de Coronacrisis meegestuurd bij bestelling van 5 wenskaarten. Ik schreef eerder een blogpost over deze bloemzaadjes actie. Het idee dat al meer dan 150m2 aan bloemzaadjes rondgestuurd wordt door mensen én door de ontvangers geplant worden, maakt mij blij. En hopelijk de bijtjes en vlinders ook 🙂

Verder deed ik deze vriend op de post.

Een envelop met een wenskaart, bloemzaadjes en kleurplaat voor een meisje dat deze week 3 jaar werd maar het dus niet kon vieren met familie door de maatregelen.  Fijn om dit soort kleine dingen te kunnen doen voor anderen!

En het was weer tijd voor een cheerleadsessie! Ik spar een uurtje met mensen over hun doelen en dromen en beantwoord vragen over ondernemen, illustreren of zoals vandaag: ondernemen op Instagram. Vanavond sprak ik Tyche van Bommel. En ik het leuk is dat ik haar al had geholpen voordat ik nog maar iets gedaan had. Kijk, dat is mooi.

 

WOENSDAG

Nu You are a badass uit is, kon ik weer beginnen aan een nieuw boek. Dus ik las deze, van Rutger Bregman. Is een kleintje, maar zeker het lezen waard. Het gaat over hoe belangrijk het is dat we weten dat de verandering van het klimaat invloed heeft op de zeespiegel én op ons kikkerlandje (grotendeels) onder zeeniveau. Je kan hem gratis lezen! 

Het is woensdag, en tegenwoordig heb ik elke woensdag een Netflix Party met vrienden. Volgende week mag ik een film uitkiezen. Meteen vrienden die in de groepsapp zeiden ‘Ik wacht even de filmkeuze af..’. Maar mensen, animatie/Pixar films zijn echt heel veel minder kinderachtig dan ze lijken hoor 🙂

DONDERDAG

CO-CREATIE DONDERDAG! Weer een nieuwe tekst waarbij ik een illu ga maken. De meesten stemden voor bloemen. Ik zie al helemaal voor me hoe deze illustratie gaat worden!

Als je ook mee wilt denken over de illustraties en teksten die in het project zullen komen, volg me dan op Instagram.

 

Terwijl ik een illustratie maak voor in ‘Een met de natuur’, Skype ik met Djenné Fila.

We hebben het er onder andere over hoe lekker het nu met haar gaat, nu het boek ‘De Vuurvogel’ dat ze prachtig illustreerde uitkwam. Echt, ik ben trots op Djenné! Niet normaal. Bekijk zeker even haar werk. Ze is ook illustrator maar werkt met heel andere technieken en heeft ook echt haar eigen stijl.

Met bij ons allebei op de achtergrond ons bakbeest van een scanner.

Ik ga me een partij slecht op deze knuffel-droogte tijdens de quarantaine. Carmentaine, zoals Len zegt :’) Ik moet zeggen, ik ben best veel in verbinding met dierbaren. Ik heb videogesprekken, brievenpost en heb zelfs het idee dat ik diepgaander contact/gesprekken heb met mensen door deze situatie. Maar ik ben een knuffelaar. Dus eh, ja. Single en 3 weken in quarantaine… op mijn omhelzingen na met mijn kussen is het een vrij trieste bedoeling -oh, ja die kussenknuffels zijn eigenlijk ook wel triest haha-. MAAR. Mams to the rescue. Ik belde met mam en we besloten dat ik wel naar haar mocht komen, naar de fam (het samengestelde gezin). Gelukkig maar één rit -zondag- met de trein (met afstand tot die anderhalf andere persoon die ook OV nam), de andere rit -vandaag- in de waggie bij mams vriend. En ik heb het er van genomen, knuffels werden gegeven en ontvangen. Waah, wat doet me dat GOED.

VRIJDAG

Gisteren was ik voor de reunië met de fam vrij gestrest. Ik merk het aan mezelf als ik onrustig ben. Dan kan ik een DM van een volger al helemaal persoonlijk aantrekken (deed ik gisteren dan ook, hendig..). Dus even die ontlading, knuffel en andere omgeving (mijn studiomuren kwamen nogal op mij af) deden me heel goed. Om het zo te houden gaf ik mezelf de toestemming: vandaag werk ik alléén aan een grote Soft Smile, meer niet. Gewoon dat heel goed doen, filmen, op de post doen en een nette ‘je bestelling is verzonden, hier een foto van de illu-mail’. In principe nog een heel dagprogramma, maar geloof me, normaal wil ik nog honderdmiljoenmiljard meer dingen doen op een dag. Dit was dus een verademing en ik kon echt genieten van het creëren. Het was nu creëren in plaats van produceren.

In progress

‘Het was nu creëren in plaats van produceren. ‘

In de avond kreeg ik meteen een eerste reactie: ‘WWWOOOOOWWW!! Echt zo zo zo tof geworden!! Hier gaan m’n ouders zo intens gelukkig van zijn <3’. Vlinders krijg ik van reacties als deze!

Het eindresultaat ingelijst, klaar voor verzending!

De illu van vandaag is een grote Soft Smile van een familie. Omdat de geboorte van het kleine nichtje niet op de originele manier gevierd kan worden, is er deze illustratie om het te vereeuwigen. Ik vind het heel dankbaar werk, nu er door deze Coronacrisis mensen nog meer willen laten zien hoe ze van hun dierbaren houden. Mocht je denken: poh, ik wil ook een illu, dan weet je me te vinden!

ZATERDAG

Ik schetste wat mensen uit de Libelle na. Hallo, waarom doe ik dit niet vaker? (‘Omdat je normaal productieve en nuttige dingen wil doen en dit er dan niet in je opkomt.’). Dat ga ik van deze crisis leren, ik merk het. ‘Wat?’, vraag je je af. Nou, dat ik rustig aan mag lopen te doen. Ik draai mijn bedrijf als een bedrijf. Ik ben er trots op dat ik wat zakelijker ben, veel áán mijn bedrijf werk en echt onderneem. Maar het aantal uren dat ik creëer is daardoor minder en de hustle maakt niet altijd creatief. Dus dit schrijvers-/ kunstenaarsleven waarin je meer prultijd hebt om niks nuttigs te doen, wil ik meer omarmen. Om dichter bij die creativiteit te komen. Het werkt tot nu toe lekker 🙂

En ik liep. In de natuur. Op afstand van anderen. Prultijd. Qualitytime met de zus. Genieten.

En ik maakte een nieuw vriendje.

Die rechter is lief he, met de vlekjes

ZONDAG

We hebben de smaak te pakken. Dat betekent lekker lezen, beetje sudoku’s maken en nog meer prultijd. Is het ook weekend voor toch? En JA, ik claim mijn weekenden. Zeker in deze tijd dat iedereen roept: ‘Oh, alle dagen lopen in elkaar over, ik weet niet eens wanneer het weekend is.’

En ik skeelerde. Met mijn quarantaine buddy #2 (ik heb er 2, en dus de fam). We skeelerden van Tilburg centrum naar Loon op Zand en terug, 22 km in de beentjes. In de zon, rustig aan, de natuur in. Met weinig andere mensen op deze route en een korte pauze op een bankje met ons flesje water met komkommer. Dit soort dingen, die zijn goud.

Het was even anders, maar morgen heb ik weer een weekreview. Dus de intro is niehieuw! Mijn lieve vriendin en zangers/acteur Sylvia is niet meer mijn weekreview buddy, maar Kaylee Rosalina, jullie zullen meer over haar te weten komen en haar voorbij zien komen komende tijd.

Zo dat was hem dan, het weekoverzicht. Die van mij dan, hè? Ga je nu die van Lenneke lezen?

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op FacebookInstagram of Linkedin. En aangezien dit lekker gaat: een overzicht van de weekoverzichten.

Tot volgende week!

Liefs,
Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

In deze blogpost zit een Bol-affiliatie linkje. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *