Home » Blog » Weekreview #7: Dansen als een Carmencita

Weekreview #7: Dansen als een Carmencita

Op maandagen heb ik een weekreview die ik bespreek met een andere ondernemer. Op zondag kijk ik terug op mijn week ter voorbereiding: hoe leuk is het als jullie mee kunnen kijken naar wat ik eigenlijk heb gedaan? * Ik droeg lange rokken, was dankbaar voor een oude klant en deze #danspauze queen leerde dansen in een online dansles.

MAANDAG

Woehoe, verse nieuwe week. En, na een poos weer eindelijk een weekreview! Deze weekoverzichten zijn daarnaar vernoemd. Ik besprak sinds november, na het lezen van Grip van Rick Pastoor, mijn weken en weekdoelen met een vriendin (ook ondernemer). Dat ging nu niet meer door, maar ik miste de wekelijkse check ups dussss ik ben dolblij dat ik kan zeggen: ze zijn back!

Samen met Kaylee Rosalina: vriendin, baas, onderwijskundige, ondernemer en salsadocent. Ze is heel slim, ondernemend en we delen een stukje (flink stuk) wereldvisie. Een ontwikkeling bij haar die ik heel erg waardeer: ze komt steeds meer uit voor haar mening en deelt haar kijk op de wereld. Zoals in dit krachtige artikel als reactie op het nummer van Arjen en Fresku. 

Verder vind ik vandaag echt een fijn dagje om met de plantjes aan de slag te gaan. 

Leuk toch? Deze voorkweek van plantjes in de hal. En dit zijn de bloemen die je afgelopen weken ook voorbij zag komen in de weekreviews. Ze zijn al lekker aan het groeien. 

Ik heb onze (van mij en de buren) moestuin verder gefixt en mijn zaadjes opgeruimd.

Ik heb geen huge tuin hoor, alleen enthousiast ingekocht een en actie waarbij ik bloemzaadjes cadeau doe

Over zaadjes gesproken. Er mochten weer bestellingen van kaarten met zaadjes op de post, dus die ging ik wegbrengen. 

In mijn lange rok zwier ik mijn dag door. Heerlijk zulke rokken. Ook omdat ik dan mijn benen omhoog kan gooien en ze de nodige zon kan geven als ik een boek lees op mijn bank 🙂 

Na wat werk was het ook nodig dat de boel opgeruimd werd. Alles in zo’n (relatief) kleine ruimte doen, in combi met het hebben van dingen als een huge scanner en allerlei verzendmateriaal, maakt het belangrijk dat het opgeruimd is. Wat het dus vaak niet is. Nu weer een poging toe gedaan: 

Verzendenveloppen, inpakpapier voor de Soft Smiles, enveloppen, bubbelfolie etc. verstopt onder mijn bed

Tot laat heb ik nog puzzels lopen knippen van oude ansichtkaarten met mijn illustraties. Want dat soort dingen doe ik. Het leek me een leuk plan om deze als overlevingspakketjes naar wat vriendinnen te sturen.

DINSDAG

Nieuwe dag, nieuwe zwierrok. Ik vind ze geniaal, maar laten we eerlijk zijn: die hakken bleven niet heel lang aan. 

Dit is mijn telefoonbedje. Dat schaaltje in dit groene kastje. Als mijn telefoon daarin verdwijnt en ik doe gewoon mijn ding, geniet ik echt. Deze dag los van de telefoon en in tune met wat ik allemaal wil (en moet) doen. Lekker dagje. 

Dit maak ik het vaakst wel: pasta, groenten, tomatensaus (zelf maken), edelgistvlokken en hier spinazie erop.

WOENSDAG

Hoe mooi deze lucht?

Sapje bouwen. 

Kijken hoe een nieuw blad opkomt bij mijn plant Banksy. Waarom denk je dat ik mijn gatenplant Banksy genoemd heb? Doe een gok en laat hieronder een reactie achter.

Ey even. Nu deze weekreview in het teken van ons Kaylee zal staan. Deze plant kreeg ik van haar. In 2017. Toen had ik mijn eerste solo-expositie. Ik exposeerde abstracte schilderijen (waarvan een aangeschoten huisgenoot in mijn studentenhuis zei ‘Oh, dus voor dit kan jij 100 euro vragen? Ja dan kan ik ook wel kunstenaar worden’. Niet onbelangrijk: hij is het niet gaan proberen en zei later sorry) met gedichten (waarvan dierbaren onder de indruk waren omdat ze niet wisten dat ik dichtte). Kaylee was dus ook bij de opening, om deze mijlpaal met me te vieren. De Monstera was toen nog maar een miniplantje, het zat in een potje kleiner dan een glas. Dus ipv een foto in Whatsapp te sturen zoals normaal, bij deze: ‘Kijk, Kaylee, hij wordt groter!’.

Werreken. En pauze in de zon met quarantaine buddy #1 én de zwierrok met bloemen. 

Dat uitzicht daar is een balkontuin-to-be

Rondzwieren in de kamer in mijn rok, als een Carmencita.

Hier poseer ik voor een illustratie die je volgende week in de weekreview zal zien

Toch ging ik me verkleden, en werd de rok vervangen voor deze kekke outfit:

Want het was tijd voor een dansles! Van niemand minder dan Kaylee. Ja die Kaylee van de plant, van de weekreviewbuddy en nu ook Kaylee van de salsalessen. Via haar online Masterclass kan je digitaal meedansen. Het is voor beginners en ik heb ervan genoten. Anders dan een video van bijvoorbeeld Basicfit of iedere salsavideo op Youtube, heb je hier dat je ook de andere deelnemers ziet (en zij jou dus). Ieew, awkward?! Zou je denken. Maar nee, het maakt het juist heel leuk, interactief en het geeft het gevoel dat je ‘het samen doet’.

En het is woensdag, dus dat betekent Netflix Party! Met vrienden vanaf ieders eigen huisje samen een filmavond. Deze week mocht ik kiezen en ik koos The boy who harnessed the wind. We vonden hem mooi!

DONDERDAG

CO-CREATIE DONDERDAG! Elke week mogen volgers op Instagram stemmen wat ik ga tekenen voor het boekproject: ‘Eén met de natuur’. 

Als je ook mee wilt denken over de illustraties en teksten die in het project zullen komen, volg me dan op Instagram.

Ik keek naar de plantjes in mijn vensterbank. 

En naar de nieuwe plantjes. Ja, je kan wel stellen dat ik helemaal loesoe gegaan ben met de zaadjes. 

Zorgen voor de toekomstige moestuin.

Súper blij zijn met de nieuwe eerste blaadjes aan mijn eikel/eik sinds dat ze rond de herst afvielen.

Wist je dat je eikels rond deze tijd eikels kan rapen die al een beetje wortel hebben? Als je deze eerst in water zet, krijgen ze langere en meer wortels. Het wordt een eik als je het in de aarde zet. Even terug in de tijd: dit was vorig jaar, 14 april. (ja teruggezocht, speciaal voor jou):

Samen met mijn zus verzameld

Dus ik zou zeggen, als je een blokje omloopt voor frisse lucht, raap een eikel of twee onder een eik.

En ik maakte weer kleurplaten! Heel leuk om te doen. 

En nog wat werk. Voordat ik weer naar de fam ging nam ik nog een late lunch met pita broodjes, paprika, druiven en komkommer. En mijn quarantaine buddy #1 vertelde ik dat ik net wat meer van mijn eten kan genieten als ik het mooi presenteer. Dus leuk jampotje waarin ik de druiven doe, mooi bord, pita broodje insnijden… 

Ik was woorden aan het knippen… En die havermelk-met-banaan-toelie in dat glas was écht een goed idee

VRIJDAG

Een lekker dagje achter de laptop. Het was een dagje voor acquisitie.

Op facebook zit ik in bepaalde groepen waar ook potentiële opdrachten voorbij komen. Als ik het zelf voorbij zie komen (dat is nooit, haha) of erin getagd wordt door vrienden en mensen die mijn werk kennen (dat is meestal), kan ik de persoon benaderen en mijn werk laten zien. Zo kwam ik al in contact met Lonneke Sanders en daaruit kwam het boek Welpje en het verdwenen zonnetje! Best handig dus ook die berichten en kansen in de gaten te houden. Vandaag dus berichtjes verstuurd. Niet vergeten, voor elke opdracht die ik wél heb, heb ik vaak veel opdrachten níet gekregen. Dat hoort er een beetje bij. But I like it!

En vandaag kreeg ik een nieuwe opdracht van een oude klant die in 2017 al iets van me kocht. Ik ben heel dankbaar voor de mensen die al zo lang mijn weg volgen en fan zijn van dat wat ik maak!

Nog meer werken:

Zie je, weer een outfit waarbij ik mijn benen kan laten reflecteren in de zon als ik zit met mijn beentjes omhoog

Maar echt. Ik was hier aan het werken. Het valt me op hoe weinig ik lijk te werken in deze weekoverzichten, maar dat doe ik zeker wel, is alleen niet altijd leuk om te delen, of het kan niet gedeeld worden of het lijkt niet op werk. 🙂 Hier las ik een manuscript. Ik illustreer namelijk boeken, dus mensen kunnen mij daarvoor benaderen. Wel ben ik vrij kritisch op welke boeken ik wil illustreren, dus deze is hem niet geworden. Lastig om te laten weten aan deze (sowieso lieve) persoon, maar alleen als ik dát doe, blijf ik de tofste boeken maken omdat ze bij me aansluiten.

Ik kan echt veel op Instagram scollen. Soms stel ik mezelf de vraag ‘Wat heb ik net allemaal gezien?’ en dan kan echt maar een heel klein deel herinneren. Niet bepaald mindful. Dus ik bedacht: tekenen wat ik zie. Dan ga ik automatisch langzamer er doorheen, kijk ik bewuster en kritische naar dat wat ik volg.

ZATERDAG

Ik was weer aan het knippen.

Én plakken dit keer. Ik doe namelijk aan brievenpost met een vriendin. Lekker old-school tijdens quarantaine. Dit keer vroegen we aan elkaar wat onze kernwaarden zijn. Naar aanleiding van de talk over radicaal anders leven vanuit je kernwaarden, waarover ik schreef in een vorige weekreview. Ik besloot woorden te verzamelen, en daarmee het kracht bij te zetten wat ik wilde vertellen. En om de brief op te leuken.

Heb je je wel eens afgevraagd wat je kernwaarden zijn?

Mooi he?
Ooit heb ik een tuin vol van dit.

In andere weekreviews zie je me mennes veel lezen, ben ik daar ineens mee gestopt? Ohnee zeker niet! Kijk mij eens een partij ver zijn in Een keukenmeiden roman. Ik vind verhalen als dit heel interessant en lezen over discriminatie vind ik heel pijnlijk, maar ook heel belangrijk. Net als het maken van boeken die hiertegen zijn of in ieder geval divers en inclusief.

Dingen met de fam. 

Kleurplaat testen met ons mam

En dit kwam online. Hoe ontzettend lief is dit?

ZONDAG

Dingen met de fam 2.0.

Helemaal gelezen? Lekker gewerkt, dankjewel voor je tijd!

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op Facebook, Instagram of Linkedin. En aangezien dit lekker gaat: een overzicht van de weekoverzichten.

Tot volgende week!

Liefs,

Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

In deze blogpost zit een Bol-affiliatie linkje. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *