Home » Blog » Weekreview #8: Poëzie en havermout

Weekreview #8: Poëzie en havermout

Op maandagen heb ik een weekreview die ik bespreek met een andere ondernemer. Op zondag kijk ik terug op mijn week ter voorbereiding: hoe leuk is het als jullie mee kunnen kijken naar wat ik eigenlijk heb gedaan? * De week begon ik als een snelle raket en eindigde ik in ultieme chillstand, een lekker weekje!

MAANDAG

Maandag is weekreview-dag!! Om 8 uur verwelkomde de rustige fijne stem van Kaylee me in onze Teams-meeting. Ik kan je zeggen, dit is zo’n lekkere manier van het beginnen van je week. Kaylee stelde weer kritische vragen (‘Maar waarom is het niet gelukt? Wat was de behoefte die je had toen je vorige week besloot dat je dit wilde gaan doen?’) en zo stelde ik nieuwe doelen voor deze week op.

Ennn…. door. Je zou denken dat ik na 1,5 uur sparren, genoeg gekletst heb. Maar toen had ik een call met Lenneke. Ook daar weer goed gespard en meteen een actiepunt uitgevoerd.

Na het ophangen ging ik knallen. HEEL HARD KNALLEN. Mailtjes sturen naar mensen met wie ik een cheerleadsessie gehad had en andere dingen.

Ik kreeg ook dit kaartje in de post! Een trouwkaart waarvan ik de illustraties en vormgeving heb mogen maken.

Helaas kan ik de inhoud nog niet delen

En ik deed nog even inkopen. Chill om alles in huis te hebben, zodat ik minder uit huis hoef deze week. Minder chill dat ik alles altijd op de fiets doe 🙂

Wat ik vandaag ook tegenkwam was een video van de stadsdichter van Arnhem: Jesse Laport. Echt waar, deze man kan kunsten met taal. Hij weet dat te verwoorden waarvan je niet dacht dat je het verwoord wilde zien. Hij schrijft teksten van één zin, waarvan ik wilde dat ik ze wist te bedenken. Denk aan:

‘Maak van loslaten een houvast.’ – Jesse Laport

En nu de video die ik zag. Echt neem even de 1:12 min om hem te kijken voordat je verder leest. De moeite waard! En volg hem daarna ook maar meteen.

View this post on Instagram

. Ik mocht afgelopen zondag op nationale televisie (BNNVARA, NPO1 & NPO2) het land een poëtisch hart onder de riem steken. Ik zou hier van alles bij kunnen zetten, maar volgens mij spreekt het gedicht voor zich.  Je mag het delen met iedereen die het kan gebruiken, die zich erin herkent, of die simpelweg dit hart ook delen wil. De tekst: . 'De wereld maakt een koprol  dus staat alles op z’n kop maar dat betekent ook: straks staat alles weer rechtop En terwijl zij aan het rollen is spelen wij nu even binnen en het is geen competitie omdat we samen kunnen winnen We zitten in hetzelfde schuitje dus we moeten roeien met de riemen die we hebben en verzinnen die we allemaal verdienen We zijn onverwachts met onze kleren in het diepe bad gegooid We zijn op afstand van elkaar maar we zijn dichterbij dan ooit Is iets nieuw voor iedereen valt er voor iedereen iets te leren dus maak gebruik van deze tijd om je verstand te activeren Houd je ogen en je oren, en houd je blik en hart wijd open en schrijf mee aan het slotstuk in plaats van enkel daarop hopen En het vóelt als één voor allen en toch als allemaal alleen maar als we alleen zijn met z’n allen zijn we samener dan voorheen Terwijl de wereld op haar kop staat spelen wij de wedstrijd binnen maar we zijn geen concurrentie waar we samen kunnen winnen' . #flattenthecurve #besafe #covid19nl #jesselaport #viral #butnotviral #zoiets #gedicht #dichtersvaninstagram #poezie #langlevedezorg #hartvoordezorg #Frontberichten

A post shared by Jesse Laport (@jesselaport) on

 

DINSDAG

Inkoop!! Nu mensen graag persoonlijke cadeaus naar elkaar opsturen en mijn Soft Smiles daar perfect voor zijn, besloot ik een voorraadje lijsten in te slaan. 6 lijsten zijn al meteen in gebruik, met de komende bestellingen, blij mee!

Een van de dingen die ik niet echt meer doe is persoonlijke wenskaarten maken. Ofja, dat doe ik zeker nog wel! Trouwkaarten en geboortekaarten etc., gedrukt. Maar niet de kaarten zoals ik ze in 2014 al maakte: direct op het papier om zo cadeau te doen. Maar sóms, sóms vormen familieleden zoals broertjes een uitzondering! Ik maakte deze voor zijn baas, die jarig is en nu met zijn bedrijf in evenementen het niet makkelijk heeft.  Zo hoorde ik ook deze week dat Mise en Place, waar ik jaren gewerkt heb, failliet is. Heftig.

En ik gooide mijn bord vol voedsel. Deze groenteberg ga ik vaker maken, was een lekker allegaartje.

‘Frietjes’ van gekookte en gebakken aardappelen. Avocado, sperziebonen, broccoli, rode ui, amandelen. Met gemberthee. (En een berg Mayolijn met curry, die ik later toevoegde aan de friet 😉 )

Ik wil per se voordat ik ga slapen nog even spelen. Als ik ga spelen, maak ik verschillende karakters in mijn schetsboek.Het is verleidelijk om steeds karakters te tekenen die op mij lijken, of op mensen in mijn omgeving. Want dat is wat je kent. Maar ik vind het heel belangrijk dat ik dit dus niet doe en diverse mensen afbeeld in mijn werk. Dus hiermee probeer ik ‘diversiteit te trainen’.

WOENSDAG

Vandaag maakte ik een Soft Smile (groot) bestelling af.

Na mijn ontdekking van de kracht van lummeltijd en het kunstenaarsleven, laat ik iets meer de druk los van ‘ik wil €x per uur verdienen dus ik ga nu in 2 uur dit af hebben’. Chill, want daarmee kan ik meer genieten van het maakproces. En dat is me heel dierbaar! Zeker wanneer ik dagen heb dat ik tegen mezelf zeg ‘even bikkelen en dan is deze week voorbij’ of denk ‘ik ga niet met vrienden nu videocallen want ik moet werken’, herinner ik mezelf aan het volgende:

‘How we spend our days is how we spend out lives.’ – Annie Dillard 

En dan probeer ik in het moment de keuze te maken die ervoor zorgt dat ik de dag besteed zoals ik het liefst mijn leven besteed. Snapte?

De Soft Smile die in een lijstje naar de klant toegaat!

Met mijn camera maakte ik wat foto’s van het ingelijste werk. Kan altijd van pas komen in mijn portfolio, op sociale media of wanneer ik in de media kom. Wanneer de Soft Smile opgestuurd is, kan ik hem zelf niet meer fotograferen, dus nu is het moment.

Daar is quarantaine buddy #1 weer! Ik ben zó dankbaar voor de momentjes op het balkonterras van mijn gebouw. Ik zit hier elke dag in mijn pauze.

Woensdag is salsa-les en Netflix Party dag! Dus nadat ik mijn heupen los gegooid heb met Kaylee’s dansles maakte ik een plankje voor mezelf als avondeten en kroop mijn bed in met Netflix en mijn vrienden via de chat.

Pitabroodjes met spinazie, courgette, falafel en zelfgemaakte (vegan) knoflooksaus. Komkommer, olijfjes. Banaan smoothie.

 

‘It’s a mood.’

DONDERDAG

Ik begon de dag rustig. Dat is hoe ik het liefst mijn dagen begin. Ik trok een nieuw kaartje. Dit keer trok ik ‘Vertrouw op je intuïtie’. Oké, oké. Altijd goed. Als je het leuk zou vinden als ik een blogpost schrijf over de kaartjes, wat erop staat en waarom ik ze maakte, laat het dan even weten in een reactie onder de weekreview! <3

En ik at mijn ontbijtje. Eerlijk, dit eet ik eigenlijk altijd.  Alleen wissel ik soms af met het type noten en of gedroogde fruit. Ondertussen schreef ik in mijn dagboek (dat is mijn ultieme quarantaine buddy wel).  Ik schrijf héél veel. En dat slootwater? Dat is thee haha. Is lekkerder dan het eruit ziet hoor.

Sojayoghurt, banaan, havermout, special flakes, amandelen en cranberry’s.

CO-CREATIE DONDERDAG! Weer een nieuwe tekst waarbij ik een illu ga maken voor ‘Eén met de natuur’. De meesten stemden dit keer voor de hoed. De illustratie hierbij wordt een variatie op een illustratie die ik al eerder maakte. En mét hoed dus!

Als je ook mee wilt denken over de illustraties en teksten die in het project zullen komen, volg me dan op Instagram.

Ook trok ik mijn favo vervoersmiddel weer onder mijn voeten en skeelerde ik rond door Tilburg. Even wat quarantaine post voor een paar vriendinnetjes. Met daarin de geknipte puzzels en kleurplaten van vorige weekreview!

Ook belde ik vandaag met een ondernemer om te kijken of we elkaar verder kunnen helpen. Dit. Dat wederzijds kijken of je nog meer kan betekenen voor elkaar na een eerdere samenwerking, vind ik echt heel erg leuk!

VRIJDAG

Cheerleadsessies (hier ben ik een persoonlijke cheerleader: een uur lang spar ik met je en je ontvangt een mail met een berg aan tips en info om je aan te moedigen dát te doen wat je wil doen). Alle sessies hiervoor zijn ontstaan vanuit vraag van volgers op Instagram. Een reactie op de vraag. Maar nu ik sinds januari vijf sessies gedaan heb, allemaal met positieve feedback, wil ik dit meer doen! Dus tijd voor een websitepagina met meer info en langzaam aan meer acquisitie en marketing hiervoor doen.

Ik maakte een nieuwe websitepagina aan, regelde dat de reviews mooi weergegeven werden en schreef de 6 stappen uit. Daarbij hoorde illustraties, dus die maakte ik ook (ik realiseerde me toen hoe tof het is dat ik dit -website bewerken, illustreren, schrijven- zelf kan).

Kijk, een stukje van de pagina met de illu’s erin verwerkt:

Ik vind het een feestje om mijn illustraties toegepast te zien.

Huh, en nu je ontbijt met een boek? Ging er iets fout bij het maken van de blog? Nope en ik ben er niet trots op. Maar ik was zo áán, was enthousiast aan het werk en toen werd ik nog gebeld voor een mogelijke samenwerking. Ineens was het 15:00 uur (note: ik stond pas rond 9 uur op) en had ik heel veel honger. Dus dat was tijd voor even weer unwinden en tijd nemen om te eten en lezen. Ik wil elke keer graag verder lezen in dit boek (dit is Een keukenmeiden roman door Kathryn Stockett)! Deze week lees ik hem zeker uit. Met een dekentje op de bank. Le-ven.

ZATERDAG

Ik heb meters gelezen (UIT!) ennn ik pakte eindelijk op, wat ik al een heel lange tijd wilde. De gitaar! Ik kan helemaal niet gitaar spelen, maar daar ga ik dus verandering in brengen. Zin in!

Van een vriendin ontving ik een foto, van de kleurplaat die ze kleurde. Zo leuk om te zien dit! Stuur me zeker foto’s door als je mijn kleurplaten (klik om ze zelf te kunnen printen) gekleurd hebt. Sturen kan naar info@carmengroenefelt.nl of slide in mijn DM.

Deze zat in het quarantaine pakketje dat ik eerder deze week rond bracht op mijn skeelers.

ZONDAG

Ik maakte een sapje met bleekselderij en banaan. Maar bah, bleekselderij. Daar deed ik later toch maar wat ander groente en fruit bij om het wat lekkerder te maken. Wel gezond, daar doen we het voor. En het is net als veel andere dingen. Eerst lustte ik geen havermout, nu eet ik het elke dag. Dus je moet zo oefenen tot je het wel kan waarderen en dan blijven eten tot je het lekker vindt. Dat is mijn tactiek.

Het oefenen gaat al lekker en dat is meteen te zien aan de vingers.

Dat was echt een week zoals ik ze graag zie. Dus hopelijk lees je volgende week weer over een pareltje van een week 🙂

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op Facebook, Instagram of Linkedin. En aangezien dit lekker gaat: een overzicht van de weekoverzichten.

Tot volgende week!

Liefs,
Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

In deze blogpost zit een Bol-affiliatie linkje. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *