Home » Blog » Weekreview #9: Karakters en kringloopwinkels

Weekreview #9: Karakters en kringloopwinkels

Op maandagen heb ik een weekreview die ik bespreek met een andere ondernemer. Op zondag kijk ik terug op mijn week ter voorbereiding: hoe leuk is het als jullie mee kunnen kijken naar wat ik eigenlijk heb gedaan? * Het was een week gevuld met lange werkdagen, veel zonnestralen, karakters, kringloopwinkels en post waar ik van ging dansen.

MAANDAG

Weekreview! Elke week start ik met een weekreview met Kaylee Rosalina (fijne vriendin, onderwijskundige, ondernemer en mijn salsa-instructeur op de woensdagen).

Ooit wordt de monstera die ik van haar kreeg zo groot als die je hier ziet, ooit…
Dat duurt nog even, want je kan hier zien hoe groot die van mij is:

Ik heb na onze weekreview mijn huis verbouwd. Ik voelde dat ik meer ruimte nodig had. De bank stond voor het raam voor optimale leessessies in de zon, maar ik merkte dat mijn wensen van mijn (quarantaine-alles-in-een-) studio  anders werden. Dus nu dit hier in plaats van mijn bureau!

Verder ging ik aan de slag en maakte weer een grote Soft Smile in opdracht. Zie hier de struggles van een lefty:

Wanneer je links bent en met je hand over je eigen werk strijkt

En kijk! De klavertjes die je me zag planten in Weekreview #2: Ziekjes en zoeken naar de mol  komen uit! Ik kreeg ze van mijn business coach Sabine van der Hulst. Ik vind ze zo mooi.

Na een dagje lekker werken was het tijd voor eten! Niet-zo-mindful-eten. Dat betekende dat ik deze pasta met een soort geïmproviseerde avocado-edelgistvlokken-saus op een bedje van spinazie niet gegeten werd terwijl ik rook aan en keek naar mijn eten en de smaken intens beleefde..

.. ik keek ondertussen naar Toen wij de tijd hadden! Het is een webserie over, voor en door thuisblijvers, gemaakt door DE VANDALEN. Besef hoeveel acteurs hun werk nu niet kunnen doen, maar hoeveel er nu júist gebruik gemaakt wordt van entertainment als series en films. Geeft wel aan hoe belangrijk ook de entertainment en kunstsector (haha, hoi) is.

Ik kan natuurlijk wel zeggen dat jullie ook een kijkje moeten nemen, maar Trouw kan je misschien meer motiveren:

“Toen wij de tijd hadden […] weet dergelijke ­situaties scherp te vatten in pareltjes van dialogen, die afwisselend komisch en ontroerend zijn. Het fraaie spel van de acteurs doet de rest.”- Trouw

Ho, ho. Rustig ik snap dat je nu metéén wil kijken, maar lees (en kijk) nog even deze weekreview af en dan trakteer ik je op de complete afspeellijst van de webserie.

DINSDAG

Kijk, nu heb ik niet meer de leesmomentjes op de bank in de zon, maar dat maakt wel ruimte voor illustraties maken in de zon. 🙂

Illustratie was af, ingelijst, ingepakt en klaar voor verzending. Dus ik stopte het in mijn tas en maakte nog even een foto van mijn outfit. 95% van mijn kledingkast is tweedehands en beleef veel meer plezier aan mijn kleding sindsdien. Door het idee dat ik niet bijdraag aan fast fashion en door de extra waarde die de items hebben als ik zo’n vondst gedaan heb!

Deze broek en shirt komen van de laatste kledingruil die ik organiseerde in maart. Schoenen zijn gekocht op de Meimarkt (geniaal Tilburgs fenomeen en ik baal oprecht intens van het feit dat ie dit jaar niet doorgaat) en vest is niet vegan en wel heel oud en was toen nieuw gekocht.

Ik heb op mijn telefoon een mapje vol foto’s van outfits en een mapje vol eten, voor als ik geen inspiratie heb en niet wil hoeven nadenken.

Vandaag was ook de dag dat ik weer met mijn hoofd in mijn Instagram stories was. En het was fijn om te lezen dat verschillende mensen me gemist hadden op de Gram.

Ik was niet zomaar in mijn stories, ik had wat te vertellen en legde uit waarom ik wat meer afwezig was. En ik heb het vertaald naar een blogpost met 5 tips om deze situatie te voorkomen.

WOENSDAG

Voor jezelf zorgen is belangrijk. Dus ik werkte hard, maar nam ook pauze zodat ik op afstand van mijn buren kon zitten kletsen. En ik trakteerde mezelf op vega kroketten en maakte het bord op alsof ik bij een restaurant was. Want zorg voor mijn eten en nét wat meer moeite ervoor doen vind ik een goed idee.

Hoppa weer een Soft Smile af, foto’s van gemaakt en op de post gedaan.

Het is woensdag dus dat betekent salsa en Netflix Party! Of toch niet…? Ik besloot beide af te zeggen en had de intentie om even te ontladen. Niet mensen -digitaal- om me heen en afleiding maar gewoon rustig aan. Uiteindelijk ging ik toch aan het werk, omdat ik merkte dat ik van bepaalde dingen gewoon wilde dat ze af waren. En dat vond ik dan ook maar goed. Niet trots op: was klaar om 23:00 uur (ofja, met een eigen bedrijf ben je eigenlijk nooit ‘klaar’ denk ik).

DONDERDAG

CO-CREATIE DONDERDAG! Weer een nieuwe tekst waarbij ik een illu ga maken. Dit keer deelde ik het netjes in de ochtend. Soms vind ik het lastig om dit direct te doen (net als elke keer op maandag de weekreview gepost hebben), dus blij dat het lukte! Deze poll was een nek aan nek race, dus ik ga nog eens kijken hoe ik dit ga vertalen naar beeld.

Als je ook mee wilt denken over de illustraties en teksten die in het project zullen komen, volg me dan op Instagram.

En daar is Lenneke weer, de tekstschrijfster met wie ik graag spar. Terwijl we praatte illustreerde ik weer karakters, in vorige weekreview deel ik waarom ik die karakters teken.

Ik had een coachgesprek  door mijn coach ook en had een lesje over advertenties door Inge van Avocado Generatie. Als je Avocado Generatie denkt te herkennen… dat klopt! In een andere weekreview kon je lezen dat ze een cheerleadsessie bij me deed (hierin ben ik een persoonlijke cheerleader voor mensen die vragen hebben en/of graag een extra zetje krijgen richting het doel dat ze willen behalen).

Hoe leuk is Inge?!

Inge doet het heel goed met haar Instagrampagina @avocadogeneratie en ik heb heel leuke (dat kan blijkbaar) advertenties van haar voorbij zien komen tussen mijn stories. Dus ik wil dat kunstje van haar leren en kijken hoe ik voor het eerst op een niet-organische manier (dus met advertenties) mijn volgersaantal en aantal opdrachten kan laten groeien. Ik blijf altijd bijleren en hoewel mensen inhuren ook kan, probeer ik graag zelf de basis te leren als het me leuk lijkt.

Weer potje kijken naar mijn iPad (Anne Plus).

En wederom niet per se trots op, maar ik werkte weer tot laat door (00:00). Maar wel leuk: ik maakte allemaal voorstellen (offertes maken), dus dat betekent kans op nieuwe opdrachten!

VRIJDAG

Vrijdag begon met fluisteren naar deze bak dat de bloemetjes het niet moeten opgeven. Het was niet slim om ze ineens buiten te zetten in dit zomerse  weer. Dus terug naar binnen en op de intensive care.

Ik werkte wat en toen… Gaan we weer! Dit keer ging ik live op Instagram om te laten zien hoe ik aan het spelen was op papier.

Dit kleed onder mijn benen mocht ik een week lenen van mijn onderbuurman om te kijken hoe het staat in mijn kamer. En sinds maandag ben ik niet van de grond weg te slaan -had ik foto’s van maar dat vond ik leem- dus JA ik wil ook zo’n kleed. Bleek quarantaine buddy #2 er eentje bij de kringloop gezien te hebben! Dus ik ging snel met quarantaine buddy #1 naar de kringloop en het kleed gescoord (niet zo fluffy of geniaal zoals het kleed van de foto, maar close enough).

Ik woon alleen, dus als ik enthousiast een zak appels gekocht heb, was de stem die zei ‘Ah, dan ga ik nu gewoon méér fruit eten.’ luider dan ‘Dat is vet veel, dat krijg je niet op..’. Maar deze melige appeltjes zijn nog niet verloren.

Want kijk, tadaaa!

En echt, tip: maak appelflappen (vegan bladerdeeg) als je appeltjes wil redden. Makkelijk te maken en echt heel lekker. Én voorkomt dus voedselverspilling.

Ik deel niet veel over mijn privéleven (liefde, vrienden, familie), maar ik zal een inkijkje geven in wat vrienden vrijdag bij een meeting zagen:

ZATERDAG

Ik werd weer even wakker bij deze vriendin. Bella woont weer bij mama, maar in 2018 en 2019 woonde ze een tijdje bij mij. Als je mij toen volgde op Instagram, heb je haar vast gezien. In mijn huidige woning mag ze niet, dus ik mis de tijden van samen knuffelen en een ‘collega’ op mijn bureau soms heel erg. Fijn dat we een dingetje wat we eerst vaak deden, dat ze bij mij mocht slapen, weer een keertje konden doen. ‘Als ik later groot ben’, heb ik een eigen huis mét huisdier. Spreken we bij deze af.

Ik was bij Het Goed (kringloopwinkel) voor een privéprojectje en zag dit. Zo. Goed. (van Het Goed, haha).

En post!

Brievenpost vind ik fijn

En een reactie van een vriendin die een quarantaine pakketje dat ik vorige week rond bracht, gekregen had.

Kleurplaat, hoe leuk!

En dan dit. Dit is toch geweldig? Ik heb een tas vol kunstmateriaal gekregen van Royal Talens (ontwikkelt, produceert en distribueert hoogwaardige teken- en schildermaterialen). Ik wil niet te hard opscheppen, maar wil wel zeggen: ik ben hier zó dankbaar voor!

Dat kaartje bewaar ik als herinnering aan dat dit echt gebeurd is!

ZONDAG

Met quarantainebuddy #2 geskeelerd en pauze gehouden met een ijsje voordat we weer teruggingen, lekker een kilometertje of 20 in beweging geweest. Fijne manier om de week af te sluiten!

Wist je dat fruitsmaken vaak vegan zijn?

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op Facebook, Instagram of Linkedin. En aangezien dit lekker gaat: een overzicht van de weekoverzichten.

Tot volgende week!

Liefs,
Carmen

Lekker gelezen jij. Kijk hier naar Toen wij de tijd hadden, als je de tijd hebt:

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *