Home » Blog » Weekreview #10: Geluk en zonnestralen met een regenbui

Weekreview #10: Geluk en zonnestralen met een regenbui

Op maandagen heb ik een weekreview die ik bespreek met een andere ondernemer. Op zondag kijk ik terug op mijn week ter voorbereiding: hoe leuk is het als jullie mee kunnen kijken naar wat ik eigenlijk heb gedaan? Deze week had dagen die voelde als drie dagen in één, maar in a good way! Ik lanceerde een nieuwe kaart en ik voelde me gelukkig.

MAANDAG

Geen weekreview om de week te beginnen deze keer. Want ik werkte een paar uurtjes en ging toen Koningsdag vieren. Je kan je uit het veld laten slaan, wanneer je feestje waar je naar uitkeek niet doorgaat vanwege een pandemie… je kan ook kijken wat je wél kan doen om een fijne dag te hebben. Dus dat deden we, mijn quarantaine buddy #2 en ik.

Ik wilde mijn zomerse look vastleggen, maar lachte mezelf een beetje uit toen ik realiseerde wat ik aan het doen was
Vegetarische Boterhamworst Provençaal van Vegetarische slager, goeie toelie
Vega worst, salade met o.a. avocado

En toen onder het genot van Friends weer lekkere vega dingen gegeten.

Ik voel me heel dankbaar en fijn als ik dit soort dagen heb. En dan ook 100% werk los kan laten en me stressvrij voel. Vandaag kreeg ik wel een berichtje en ik beantwoorde vriendelijk: ‘Vanaf morgen ben ik weer bereikbaar.’ Ik kón de vraag beantwoorden, maar zo mijn vrije tijd afbakenen is heel belangrijk voor me.

DINSDAG

Nú is het tijd voor een weekreview met Kaylee! Elke week bespreek ik met Kaylee Rosalina (vriendin, baas, onderwijskundige en salsadocente) onze week. De week die geweest is en de week die komt. Door dit te doen houden we elkaar scherp. Doe je écht wat je wil doen? En waarom ga je de dingen doen die je komende week gepland hebt? Stilstaan bij mijlpalen is hierbij ook belangrijk, om te voorkomen dat je almaar blijft streven naar meer/beter/nieuwer.

Dit fenomeen is in mijn leven dankzij Rick Pastoor en zijn boek Grip. En dit boekie wat je hieronder ziet, is dan ook vernoemd naar deze baas:

Graag stel ik je voor aan Rickert 2.0, mijn planner

Deze planner is ontstaan vanuit de stof uit Grip en 1 jaar lang proberen, aanpassen en zo een overzicht creëren wat voor mij werkt. Wat je hier ziet is een week-spread. Met dagelijks actiepunten (groen gemarkeerd die bijdragen aan de weekdoelen die linksonder staan)en die met ‘sprankels’ zijn de ‘kikkers’ zoals Brian Tracey ze noemt in zijn boek Eat that frog). Verder houd ik bij wat belangrijke stappen per dag waren, gewoonten die ik wil volhouden, les van de week, elke dag een zin over die dag en een reflectie op de week. Meer hierover schrijf ik binnenkort in een blogpost. Als je wil dat ik bepaalde dingen benoem in dat artikel, stel dan je vraag in de reacties!

In de middag had ik ook een video call met twee droomklanten. Ik ben héél blij wanneer ik opdrachten mag uitvoeren voor mensen die dezelfde kijk op de wereld hebben! En daar past mijn affirmatie ook bij:

“Ik shine en daarmee trek ik droomopdrachten en -mensen aan!”

Het staat op mijn spiegel, als dagelijkse herinnering.

En zie je die stapel van mijn (!) boeken in de weerspiegeling? Het voelt heel rijk dat ik die 4 boeken ook met droomklanten heb mogen maken (eentje zie je niet).

Terwijl ik dit typ staat er weer wat afwas, maar hier ging ik los en zorgde ik dat mijn keuken weer een leeg aanrechtblad had. Wanneer ik helemaal in mijn (werk)week zit, stapelt de vaat zich makkelijk op. Ik weet zelf ook wel dat het fijner is al het opgeruimd is, maar toch is het een dingetje.. work in progress haha.

Dit is de content waar je voor kwam, ik weet het.

Na het eten wilde ik een aflevering van een serie kijken, maar ik overtuigde me dat ik beter mijn blogpost kon schrijven. En dít is dus zo’n belangrijke stap/keuze die ik dan in Rickert 2.0 opschrijf, want deze beslissingen zijn goud. Ik schreef de blogpost: ‘Waarom Instagram maakte dat ik bevroor en tips om dat te voorkomen’. Het voelde lekker om een blogpost als deze te schrijven!

WOENSDAG

En over die blog van gisteren, ik deelde het als post op Instagram:

View this post on Instagram

Ik volg bazen, die baze dingen doen. Als ik me goed voel, moedig ik ze aan. Ik gun ze de wereld en ik ben trots op ze! Hoe mensen shinen en een mooie versie van zichzelf zijn, hoe ze mijlpalen halen, dat motiveert en inspireert mij. Maar een paar weken merkte ik dat ik wat meer wegbleef van Instagram. Ik ontweek de stories en posts met dingen waarvan ik dacht “DAT WIL IK OOWK!” (Men neme: boek bij een uitgeverij, in een tijdschrift komen met een interview, samenwerking met een duurzaam bedrijf). Ondertussen was ik niet bezig met een boek voor een uitgeverij, ik zat in de zon een boek te lezen of gaf mijn plantjes weer water. Ik was aan het ontdekken hoe fijn prultijd (lekker lanterfanten) is. Dus Instagram maakte dat ik dingen wilde die ik niet had. Het maakte dat ik onzekerder werd over mijn eigen dingen. En het maakte dat ik niet geïnspireerd raakte van het platform, maar het maakte dat ik bevroor. Ik was niet trots op de bazen, maar ik kon de jaloezie tot in mijn tenen voelen. Dat was het moment dat ik weer zelf in stories kwam met mijn hoofd en dit cirkeltje doorbrak. Op mijn blog lees je hierover en wat kleine tips die je kunnen helpen van Instagram een happy place te maken ☀️ En er staat een klein berichtje voor de mensen die zeiden 'maar Carmen, jij bent voor mij zo’n baas die ik dan ontwijk.’ ♥️ Link in bio! En lees dan gezellig wat weekreviews, waarin ik het oa heb over poëzie van @jesselaport, de quarantaine webserie van @devandalen en online dansles van @kaylee_rosalina 💃🏻 #carmengroenefelt #carmensweekreview #toenwijdetijdhadden

A post shared by Carmen Groenefelt illustrator (@carmengroenefelt_art) on

Heel veel reacties en persoonlijke berichtjes kwamen mijn kant op. En dit. dit voelt goed. Mensen die sturen dat ik precies verwoord wat ze ervaren, dat ze het herkennen en dat ze geïnspireerd raakten door de tips. Mooi dat dit kleine stukje internet dit kan doen voor mensen, dat ik dat kan doen voor mensen. 🙂

Verder had ik vandaag weer een gesprek met een (dit keer mógelijke) droomklant. Tijdens de weekreview met Kaylee hadden we het over dat ik andere kwartaaldoelen op ga stellen en de koers een beetje bijstuur. Dit klantgesprek, net als vorig -gisteren- gesprek én iets anders dat achter de schermen gebeurde, sluit allemaal zo goed hierop aan.

Verder werd de samenwerking met Support your Locals Tilburg vast gelegd. Hoe leuk? In de Moederdagbox zit mijn product!  De box zit vol met producten van Tilburgse ondernemers. Mijn wenskaart zal erin zitten, maar je kan er ook bonbons en andere dingen in verwachten die het geheel een heel goed moederdagcadeau maakt.

Lekker werkdagje wederom. Deze dag voelde als 3 dagen lang. Maar het is woensdag. Dus salsales, toch? Nope, die ging deze week niet door. Wat wel doorging? YAS: Netflix Party.

Hier kan ik wel aan wennen, jullie ook? Film: Contratiempo

Nou lekker naar bed, zou je denken. Maar nee. Ik was al bezig geweest met een ontwerp voor een nieuwe kaart, en ik móest er nog even aan werken. Juist de simpliciteit maakt het moeilijker.

DONDERDAG

Hoppa, doet ze even. Met feedback van wat vrienden in Whatsapp, maakte ik dit als uiteindelijke ontwerp. Ik werd er helemaal blij van! En in een week dat de zon zich minder liet zien en het pauze-dakterras nat regende, kwam die goed uit.

Ik zette een pre-order op, zodat ik bij 15+ bestellingen voldoende geld had om de inkoop van de kaarten te doen. Ik had meermaals de vraag gekregen of er een nieuw kaart ontwerp in mijn shop zou komen.. maar ik had geen budget om het voorschot voor inkoop te doen. Dus dit was de oplossing, Als er genoeg mensen de kaarten (met goodies!) zouden bestellen… dat vond ik nog spannend!

De wenskaarten worden gedrukt op papier van landbouwafval, net zoals het hartjes ontwerp dat je hier ziet

De bloemzaadjes zijn om mee te sturen met de kaart. De ontvanger kan ze dan thuis zaaien en wanneer de quarantaine voorbij is, kan je dan samen de bloemetjes buiten zetten! Speciaal voor de pre-orders zit er ook een boekenlegger bij. Deze maak ik van restpapier dat overblijft als ik Soft Smiles in opdracht maak. Lekker hoe ook hier zo mijn interesse in natuur en duurzaamheid naar voren komt!

CO-CREATIE DONDERDAG! Elke week kunnen volgers op Instagram in een story meestemmen op wat ik ga tekenen. Ik deel dan een tekst en een poll. Deze keer vroeg ik of ik ik een zonnebloem of kat in de illustratie zou moeten verwerken, een zonnebloem dus!

Als je ook mee wilt denken over de illustraties en teksten die in het project zullen komen, volg me dan op Instagram.

Vandaag heb ik ook iets gedaan, en op deze foto zie je me tevreden terugkijken. Stay tuned for more.

Verder blij met de vooruitgang van de moestuin:

Belangrijke dingen in het leven!

En ik installeerde me weer hier op de bank voor een live met Hintle. Dit bedrijf maakt het mogelijk om iemand anoniem te verrassen, door middel van het versturen van een doosje. In dat doosje zit confetti en een code. Met die code kan die ontvanger dan op zijn eigen Hintle-pagina waarop hints zullen komen over de verrassing. Ik verraste zo mijn moeder vorig jaar met Moederdag al eens en dat was echt een succes! De weken naar de verrassing toe, was ze helemaal excited en benieuwd naar wat ze zou gaan doen en met wie.

In de live sessie op Instagram hadden we het over verrassen. Wat de grootste verrassing was die ik voor iemand anders deed, welke tips ik heb voor het verrassen.

Ik vind het heel leuk om dit soort dingen te doen!
Film: To all the boys I’ve loved before

En NETFLIX PARTY! Huh, maar Carmen. Deze is van gisteren, we zijn bij donderdag. Oh nee, zeker niet. Het is wéér tijd voor een Netflix feestje nu met een andere vriendin en een film in het genre waar niemand van de woensdag-club blij wordt. Maar ik wel!

VRIJDAG

Vandaag was wat rustiger aan met werk, na een midweekje on fire te zijn. De bestellingen voor de wenskaarten stroomden binnen (KATSJING! zegt mijn app dan, elke x dat een bestelling binnenkomt) en ik haalde 15+ bestellingen waardoor ze in de webshop komen op voorraad er zondag mama’s een lief kaartje zullen ontvangen!

Ik deelde de pre-order als post ook online:

View this post on Instagram

Je zag het misschien al in stories: er staat een nieuw product in de shop! ☀️ Speciaal voor Moederdag en deze knuffel-loze-tijd heb ik deze kaart ontworpen. Ik wilde hem eerder deze week al in de shop zetten, maar vanwege gebrek aan budget is het een pre-order geworden. Nog 6 bestellingen zijn er nodig vandaag om de kaarten te kunnen laten drukken. Ga je ook een pakketje bestellen? Voor €15,95 krijg je een pakketje van 5 kaarten op papier van landbouwafval, met 5 enveloppen, 5 zakjes bloemzaadjes én een echte Carmen-boekenlegger. Die laatste om je te bedanken voor je support. Een eigen bedrijf hebben en geld mee blijven verdienen is namelijk niet easy peasy. Wel blijf ik het doen. Weet je waarom? Naast dat het illustreren iets is wat ik echt graag doe, leer ik zóveel van het hebben van mijn bedrijf. Ik leer veel over mijzelf maar ook heeft het ervoor gezorgd dat ik nu mijn website zelf kan bijwerken, een webshop run, dingen weet over marketing.. Ik kan: offerten opstellen, productfotografie, foto's bewerken (swipe om te zien hoe deze kaartfoto ontstond zonder dat de kaart nog bestaat), vormgeving van boeken en kaarten, drukklaar maken, illustraties digitaliseren, onderhandelen, pitchen, presenteren, cheerleaden, basic boekhouding, nee zeggen, linkjes leggen tussen mensen, reflecteren, doorzetten, video's bewerken, .. Misschien niet alles even goed, maar het valt allemaal onder de dingen die ik doe naast waar het allemaal mee begon: tekenen. En daar ben ik trots op. Ik doe het goed. Wat is iets dat jij in de afgelopen jaren geleerd hebt, waar je trots op bent? Hoeft niet groot te zijn. Ik ben benieuwd! . . . #ondernemer #ondernemerschap #supportyourlocals #persoonlijkeontwikkeling #wenskaart #kaartjesturen #kaart #knuffel #coronakaart #moederdag #moederdagcadeau

A post shared by Carmen Groenefelt illustrator (@carmengroenefelt_art) on

 

Verder zorgde ik voor mijn plantjes. Pollock nóg meer gegroeid en ik wordt gelukkig van de klavertjes.

In de vorige weekreview Weekreview #9: Karakters en kringloopwinkels was te zien dat ik een pakket kreeg van Royal Talens (geen samenwerking en ook niet gekregen om er in mijn blog iets over te delen, gewoon een cadeau!). Dus ik nam weer even een momentje om te spelen met de gekregen materialen. Nieuwe materialen uitproberen en kijken wat voor mij werkt is echt een feestje.

Ik kreeg o.a. gelpennen, brushpennen, ecoline brushpennen, kalligrafeerstiften en fineliners.

Verder weer gewerkt en ik eindigde in bed met een boek. Het boek dat ik nu o.a. lees: Feitenkennis. Even twee vraagjes:

  1. Hoeveel meisjes in lage-inkomenslanden maken de basisschool af?
    A) 20%  B) 40% of C) 60%
  2. Hoe is de afgelopen 100 jaar het aantal mensen dat per jaar omkomt door natuurrampen veranderd?
    A) meer dan verdubbeld  B) Ongeveer hetzelfde gebleven  C) Afgenomen tot minder dan de helft

Wat had je? De goede antwoorden waren beide C. 

Heel leerzaam. Onze gissingen bij dingen die we niet weten zijn gebaseerd op onbewuste en voorspelbare vooroordelen. Mede door het nieuws heb je een vertekend beeld van de wereld en heb je je feiten niet op een rijtje (niet jij alleen hoor, naar onderzoek beantwoorden wij mensen dit soort vragen nog slechter dan chimpansees). Dit boek behandelt dit soort dingen en geeft bijvoorbeeld aan dat beschermende natuur, vrouwenkiesrecht en meisjes op school toenemen. En beschrijft dat slechte dingen zoals legale slavernij, doden door conflicten en honger afnemen. Mocht je dit interessant vinden, is dit boek zeker een aanrader!

Ook zag ik vandaag op Instagram een intiatief voorbij komen dat ik hier graag ook even deel! Vreetzaam wil wekelijkse volwaardig plantaardige maaltijdboxen beschikbaar stellen. Hun idee hebben ze aangemeld bij Kraak de Crisis, en ze zijn finalist geworden! Het stemmen is voorbij, dus we kunnen niks meer doen. Maar ik hoop voor ze dat ze een startkapitaal winnen met de webstrijd.

Ik wordt heel bij van mensen die dit soort initiatieven bedenken en opzetten.

ZATERDAG

Bagger weer. Wel rustig dagje.

ZONDAG

Deze zondag had ik zin in écht een goede zondag. Dus ik begon met mezelf verwennen:

Havermout-lijnzaadpannenkoeken, sinaasappel, agavesiroop, amandel, chocolade

En was zo lekker dat ik bedacht dat ik het ook cadeau wilde doen. Dus bracht ook zo’n bordje naar quarantaine buddy #1. Beste keuze van de dag 🙂

Ik luisterde de podcast van Daniël van der Kolk: Als los zand.

Daniël heeft van zijn passie zijn werk gemaakt, maar is nu die passie ervoor verloren. Dus hij is weer opnieuw op zoek hiernaar en hij neemt ons mee op die zoektocht via zijn podcast. En hoewel ik zelf mijn passie zeker nog heb (op volle toeren deze week!), zijn toch heel veel dingen die hij vertelt heel herkenbaar. Meteen hem dit ook laten weten, want mensen supporten en laten weten dat ze lekker bezig zijn is fijn 🙂

Met quarantaine buddy #2 deed ik een lesje van Yale University: The science of well being. We volgen samen dat vak. Niet verkeerd, vandaag deed ik tests en bleek mijn geluk-cijfer vet hoog. I like that!

Verder wil ik even een moment stil staat bij deze fashion:

Broek van een kledingruil, kleed tweedehands, sokken oud en met gat helaas

Verder heb ik de hele week veel gedanst, #danspauze! Ook alles losgooien? Check dan mijn playlist:

Klik op de afbeelding om naar de Spotify-afspeellijst te gaan

 

De boeken die ik benoemde:

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op Facebook, Instagram of Linkedin. En aangezien dit lekker gaat: een overzicht van de weekoverzichten.

Tot volgende week!

Liefs,
Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

In deze blogpost zitten Bol-affiliatie linkjes. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *