Home » Blog » Weekreview #11: Héél veel boekenleggers en bloemzaadzakjes

Weekreview #11: Héél veel boekenleggers en bloemzaadzakjes

Op maandagen heb ik een weekreview die ik bespreek met een andere ondernemer. Op zondag kijk ik terug op mijn week ter voorbereiding: hoe leuk is het als jullie mee kunnen kijken naar wat ik eigenlijk heb gedaan? * Zakje, zaadjes, labeltje, nietje. Volgende. Boekenlegger, waterverf, fineliner, tekstje achterop. 5 kaarten, 5 enveloppen, touwtje… Deze week was eentje van herhalende taken, heel mooi hoeveel bestellingen er waren.

MAANDAG

Maandag is weekreview-dag! Om 8 uur zat ik achter mijn laptop en praatte ik tegen mijn scherm. Met Kaylee (vriendin, baas, onderwijskundige en salsadocente) bespreek ik wekelijks de voorgaande week, mijn energie, mijlpalen en de komende week. Grappig (en confronterend!) hoe bepaalde dingen wekelijks terugkomen. Maar ik ga nu iets doorbreken, heb ik zin in!

Een van de voordelen van eigen ondernemer zijn is dat je geheel zelf kan bepalen in welke outfit je rondloopt. Dus vandaag was dit mijn huispak en fluffy badjas. En mijn kantoor was mijn bed. Moet kunnen. Kon ook.

Ik maakte deze foto want anders had ik geen fotos voor de maandag in deze weekreview

DINSDAG

Vorige week lanceerde ik een pre-order voor wenskaarten. Normaal heb ik zelf een potje waarmee ik de inkoop van de kaarten (van papier van landbouwafval) kan inkopen, maar mede door deze corona-situatie is dat potje nu leeg. Dus als er 15 bestellingen zouden zijn, had ik genoeg voorschot om het te kunnen laten drukken. Het was heel spannend of ik het ging halen, want vinden mensen het wel leuk wat je gemaakt hebt? Maar er waren 25 bestellingen. 25! Heel blij mee.

Dinsdag, de wenskaarten waren binnen! Ze waren weer mooi.

Wenskaart zon is te koop in de webshop

De zonnestralen kwamen dus bij me binnen, maar schenen buiten ook vollop. Dus buiten keek ik naar de moestuin…

Pluksla gaat lekkerrrrr
Dit is toch een feest?

“Door mijn actie, wordt er, als iedereen het doet die nu zaadjes ontvangen heeft, al voor 500m2 aan bloemen gezaaid.”

Bij de bestellingen stuur ik nu al een hele periode bloemzaadjes mee. Zo kunnen mensen bloemen meesturen met de wenskaart die de ontvanger thuis kan planten. Wanneer de crisis voorbij is, kan de ontvanger met de verzender samen de bloemetjes buiten zetten! Ik heb mijn bloemetjes (zakje zomerbloemen, 13 maart geplant) al buiten gezet en dit begint al ergens op te lijken.

Van een bloemzaad-zakje dat ik mee stuur bij wenskaartbestellingen

De zaadjes meesturen met de bestellingen doe ik niet alleen om mensen blij mee te maken. Ook om de insecten zoals bijen en vlinders komende zomer blij te maken! Door mijn actie, wordt er, als iedereen het doet die nu zaadjes ontvangen heeft, al voor 500m2 aan bloemen gezaaid. Kan je dat voorstellen? Ik ook niet echt. DUS. Heb je (of je vriend(in), oma. opa, moeder, vader, tante, buurvrouw, kennis, kinderen…) zaadjes van de actie gezaaid wil je dan een foto sturen naar info@carmengroenefelt.nl om me te laten zien hoe het ermee gaat? Ik ben benieuwd! Lijkt me mooi om een overzicht blogpost te schrijven hierover.

Bij de pre-order bestellingen heb ik een Carmen-boekenlegger beloofd. Een #softsmilesread-boekenlegger. Als bedankje voor de support. Een pre-order bestellen helpt me namelijk heel erg. Boekenleggers als deze maak ik van restpapier. Het is van hetzelfde mooie aquarelpapier als Soft Smiles. Wanneer ik een vierkante Soft Smile maak, knip/snijd ik deze uit, dus wat overblijft is te transformeren naar boekenlegger.

Op het papier maak ik vlekken met aquarelverf (altijd leuk om te zien hoe ze ontstaan) en in de hoek teken ik een lezende karakter. Achterop staat mijn website en #softsmilesread, soms nog iets meer. Veel werk, maar nog meer liefde zit erin!

Werken in de tuin terwijl ik klets met de buren

Tijd om weer te skeeleren! Gewoon even 5 minuten kijken naar lammetjes, daar kan ik echt van genieten. En van 15 of 20 km skeeleren. Daarom doe ik het ook 🙂

WOENSDAG

De bestellingen gaan allemaal naar de klanten toe. Maar voordat dit kan, moeten alle boekenleggers én bloemzaadzakjes met 5 kaarten, 5 enveloppen, een bedankkaartje en visitekaartje ingepakt. Woensdag speelde ik dus weer winkeltje en maakte ik bloemzaadzakjes gereed en pakte de bestellingen in.

Pakketjes maken…

Bedankkaartje erbij..

Dit is zo leuk om te zien! Ik heb eigenlijk nooit dat er zoveel bestellingen in een keer de deur uit gaan, dus dit vond ik geweldig. Ik bracht ze naar het postnl-punt en ik fietste een rondje Tilburg. Ook sprak ik even een vriendinnetje op afstand, die de kaarten ook besteld had. Ze bestelde ook een Support your locals box. Ik kan het zó erg waarderen als mensen dit doen!

Over die box gesproken! Nu de pre-order bestellingen de deur uit zijn, zou je denken dat dat het was…. Maar in samenwerking met Support your locals Tilburg, had ik ook nog 68 bestellingen te verwerken waarvoor ik kaarten, bloemzaadjes en boekenleggers moest aanleveren. Dus dóór, weer bloemzaadzakjes vullen.

Helaas ging de dansles niet door (woensdag is salsa-dag!), wél ging Netflix Party door (woensdag is ook Netflix Party-dag!). Dit keer lag ik niet languit in bed met een kruk vol voedsel, maar zat ik aan mijn bureau terwijl ik als een machine 68 zakjes bloemzaadjes maakte.

Theezakje, zaadjes, knippen, labeltje, vouwen, nieten, volgende. Op repeat. En ondertussen chatten met vrienden en film kijken. Prima avondje als je het mij vraagt.

Film: Calibre

DONDERDAG

CO-CREATIE DONDERDAG! Elke donderdag kunnen volgers op Instagram stemmen wat ik ga illustreren voor mijn boekproject rondom natuur en duurzaamheid: Een met de natuur.

Om inspiratie te krijgen ging ik maar op het balkonterras aan de tuin werken. Aangezien het toch over natuur gaat, kan met mijn handen in de aarde werken! Dat deed het namelijk al eerder:

Illustraties uit 2018, toen al was ik hiermee bezig!

Dus daar ging ik:

Ik ben de plantenmama van dit gebouw

Lunch met de buurvrouw!

Maar nee, nog geen inspiratie. Dus ik keek naar eerder werk in mijn boekjes..

Maar het lukte niet. Een illustratie of tekst bedenken is één, maar er een poll van kunnen maken waarbij mensen kunnen stemmen… vandaag zat het er niet in. Dus ik liet het erbij.

Elke donderdag kan men stemmen. Ofja, bijna elke donderdag dus. Maar ook dat moet kunnen. Volgende (deze) week kan je wel weer stemmen, want ik heb inspiratie gekregen in de loop van de week! Als je ook mee wilt denken over de illustraties en teksten die in het project zullen komen, volg me dan op Instagram.

Wel maakte ik nog even een foto van de boekenleggers voor de bestellingen voor Support your locals Tilburg. Dit zijn ándere boekenleggers dan in de foto van woensdag.. toch vrij productief geweest vandaag dus 🙂 Note, de illustraties in de hoek hebben verschillende kapsels en zijn ook hand getekend.

VRIJDAG

Na het regelen van alle kaarten en dingen deze week was het tijd voor opruimen. De wenskaarten ruimde ik netjes op in deze boxen. Zie je de kerstkaart? Deze is nog steeds een van mijn favo kaarten. En daar links? Die olifant. Die kaarten zijn van de samenwerking met het bedrijf Pretty ECO die producten van papier van olifantenpoep verkopen.

Eigenlijk is het programma vandaag er een beetje vol voor. Maar tóch wilde ik het doen, want ik kijk er al weken naar uit. En nu had ik meel én gist in huis (wat niet zo makkelijk ging door de fanatieke hamsteraars in de buurt). Wat ging ik doen? hoor ik je vragen…

Naar het recept van Melanie Kool, maakte ik vegan worstenbroodjes. Check haar highlight met friendly recipes. De worstenbroodjes deelde ik met de buren. Er is ruimte voor verbetering, maar ze waren lekker.

In Eindhoven, in een filiaal van Albert Heijn ging ik iets ophalen. Iets waar ik van oktober tot begin maart aan gewerkt heb. Het eerste boek dat ik schreef, illustreerde én vormgaf. Dit was een heel speciaal project, de hoofdpersoon bestond namelijk echt. Dit boek gaat over Yvonne die afgelopen winter overleed. Dit boek is haar nalatenschap voor haar heel jonge zoontjes en dierbaren. Door corona kan de lancering van het boek steeds niet plaats vinden, dat is naar. Dat het boek nu toch verspreid gaat worden onder de mensen doet me goed. Meer over dit project komt nog op mijn website/blog en social media.

Maar wel een antwoord voordat ik de vraag vaak ga krijgen: het is niet te koop. En mocht je ook een persoonlijk (kinder-)boek in opdracht willen laten maken, dan kan je contact met me opnemen! Benieuwd naar de boeken die ik maakte tot nu toe? Check dan Carmens boeken.

Deze exemplaren komen bij mij op de boekenplank!

ZATERDAG

Weekend bij de fam! Mijn zus hield rekening met mij en zorgde dat de quiche vegan was. Ik kan dat echt waarderen als mensen met liefde dit voor me doen. <3

Wat ik heel vaak doe is hardop de theevragen stellen wanneer ik een theetje van Pickwick drink. Dan mag iedereen van de familie een antwoord geven op ‘Wat is je favoriete sport?’ of ‘Wat is je ochtendritueel?’. Mam vertelde zo eens dat ze altijd al wilde leren kalligraferen. Dus dit onthield ik!

Als onderdeel van mijn moederdagcadeau besloot ik samen met haar te gaan leren kalligraferen (via info op internet). In het pakketje van Royal Talens ontving (weekreview 9, zaterdag), zaten ook pennen die hier perfect voor zijn dus die gebruikten we.

Basisvormen en random letters oefenen

Het was echt heel erg leuk, dat vond mama ook. Dus dit gaan we vaker oppakken en verder oefenen samen. Wat is iets dat jij graag wil leren? Wat kan je vandaag doen om ermee te beginnen? Al is het maar een klein stapje zoals de benodigdheden bestellen of een eerste youtube-video bekijken.

ZONDAG

Moederdag! Als aanvulling op de kalligrafie-momentjes samen, gaf ik ons mam ook een Support your locals Tilburg Moederdagbox. Yep, dat is die box waar ik deze week kaarten en boekenleggers voor fixte. Ook gaf ik een tekst van Jesse Laport, de stadsdichter van Arnhem die je al eerder voorbij zag komen. Deze tekst vond mama heel mooi van hem, dus dat ik het, handgeschreven van Jesse cadeau kon doen, vond ik een feestje. En zij ook.

Ik ben niet altijd van het geven van materiële dingen. Maar nu paste het heel goed, dus dat was fijn!

Grote voordeel van bij de fam zijn, is zijn bij de poes die een half jaar bij me woonde. BELLA!

En voordat ik ging slapen, terug thuis, keek ik even trots naar deze stapel.

Carmens boeken! #carmensboeken haha

Doordat eer meerdere exemplaren per boek zijn voel ik me echt de maker van het boek. Cool. Kleine Car hoopte hier al ooit op, maar had vast niet verwacht dat ze dit al op haar 24e gedaan zou hebben.

Het was weer een fijne week. Hoe was die van jou?

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op Facebook, Instagram of Linkedin. En aangezien dit lekker gaat: een overzicht van de weekoverzichten.

Tot volgende week!

Liefs,
Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

Deze hele blogpost is affiliate-link en gesponsorde content vrij. Tot nu. Want als je hierop klikt en iets aanschaft via die link bij Bol (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *