Home » Blog » Weekreview #17 Moestuin, stadstuin, achtertuin en balkontuin.

Weekreview #17 Moestuin, stadstuin, achtertuin en balkontuin.

Op maandagen heb ik een weekreview die ik bespreek met een andere ondernemer. Op zondag kijk ik terug op mijn week ter voorbereiding: hoe leuk is het als jullie mee kunnen kijken naar wat ik eigenlijk heb gedaan? Deze week was ik in de tuin, heel veel in de tuin. Welke tuin? Mijn moestuin, de stadstuin, mijn balkontuin en oma’s tuin!

Om te beginnen. Jup, van 11 naar 17 gesprongen. Zó snel kan de tijd gaan als je een gewoonte even niet doet. En de drempel om het dan weer op te pakken wordt hoger en hoger. Dus hier zijn we weer. Er valt een gat tussen de nummers nu, jammer, maar dat mag.

MAANDAG

Vandaag legde ik de laatste hand aan een heel leuke opdracht. Ofja leuk, vooral heel speciaal. Ik mocht 14 bejaarde broers en zussen vastleggen, van wie 4 al overleden, zodat tijdens corona deze mensen toch een beetje bij elkaar kunnen zijn.

Soft Smile (groot): Alle broers en zussen.

Samen met Sacha Martina besprak ik het nieuwste project waar ik aan werk: Jim de Spin, het kinderboek! Jim is het leukste, slimste, grappigste, meest inclusieve en liefste spinnetje dat je moet ontmoeten. Dat kan hierrrr.

Hi, wij zijn Carmen en Sacha en wij werken aan een nieuw boek.

Het was een productieve dag, en om 5 uur klaar. Zo eentje die je vaker wil. Het was gewoon onwennig dat ik kon koken en dacht: ‘jo ik hoef echt even helemaal niks vanavond.’ Dus ik keek mennes veel afleveringen van ‘Dertigers’, omdat het kon (Ik mis ‘Toen we de tijd hadden‘ wel!).


Met een kom rijstnoedels met groenten en ketjap en sesamzaadjes.

DINSDAG

POST! Maar ik had mijn pakketje met drukwerk toch al binnen? Waarom was er dan een pakketje voor mij?

CADEAUTJE

Van de man en twee kinderen van Yvonne, over wie ik een boek maakte (schreef, illustreerde, en vormgaf), kreeg ik dit attente cadeautje. In de kaart stond dat ik voor hen een superheld ben. En dat herinnert me eraan dat mijn werk véél meer is dan gewoon tekenen.

Ik deelde op instagram weer wat informatie over diversiteit en black lives matter en ik deel het hier ook graag:

Kijk ook zeker even de post met video met Erik van Muiswinkel op de instagram van David Koster.

Ik heb een liefde voor het idee hebben dat ik allerlei verf, ander materiaal om te knutselen tot mijn beschikking heb. Maar eh, met een kleine studio en de wens voor een rustiger hoofd… is het tijd voor uitzoekings.

Wat doe je met 15 penselen, gummen, potloden, fineliners? Bewaren voor als je weer workshops mag geven?
Hop die berg acrylverf rechts mag weg, Dat voelt goed.

En hallo, dit was écht vet lekker!

Pasta met lima bonen, avocado, courgette en zongedroogde tomaatjes met een sausje van olie, dille, bieslook, chilivlokken en basilicum.

WOENSDAG

In weekreview #2 Ziekjes en zoeken naar de mol ging ik naar Stadstuinderij Piushaven om te kijken of ik vrijwilligerswerk kon komen doen. Door corona kwam er nog even niks van, maar nu was het zo ver: eerste werkdag! En die keuze om toch met mijn ‘drukke leven’ dit te gaan doen? Voelt tot nu toe als een góeie keuze.

Hier heb ik o.a. onkruid tussen de bloemen weggehaald.
Ik keek mijn ogen uit naar de hommels en bijen, lieveheersbeestjes en torretjes.
Hier in dit mooie stukje tuin plukte ik mijn verse aardbeien als dank voor mijn werk.
Kijk hoe leuk deze lieve varkens! (Vind het wel een heel naar idee dat ze aan het einde van het seizoen naar de slacht gaan)

Ik deelde hierover in mijn stories en meteen waren mensen enthousiast. Wil je nou ook vrijwilligen in de tuin? Check de website.

Het is cadeautjes week, ik kreeg weer bedankjes voor mijn werk. De prints van de illustratie (die van maandag!) van de bejaarde broers en zussen lijstte ik in. Zodat iedereen een exemplaar op kan hangen. Ik kreeg van de klant een lactosevrije cheesecake (!) met kersen uit de tuin van een van de oma’s en theezakjes van een andere. Zo ontzettend lief.

Woensdag, NETFLIX PARTY DAG. Eerst een salade bouwen met komkommer van Stadstuinderij Piushaven en pluksla uit mijn eigen moestuin.

Salade, boterham vegan kroket en Mudbound de film met vrienden (via Netflix Party dus).

En een heel lekkere taartpunt als toetje. 🙂

DONDERDAG

CO-CREATIE DONDERDAG! Weer een nieuwe tekst waarbij ik een illu ga maken. Geïnspireerd door hoe rustig mijn hoofd werd toen ik gisteren onkruid weghaalde en aarde onder mijn nagels had.

Als je ook mee wilt denken over de illustraties en teksten die in het project zullen komen, volg me dan op Instagram.

Ja, blijkbaar wil ik dat jullie deze week zien wat ik eet. Trots op moestuin-dingen. Wederom een salade met eigen plukslaaa uit de moestuin. En een vegetarische slager worst, aka beste wannabe-frikandel-beleving.

Theezakjes feest op de achtergrond, want zocht mijn theeverzameling uit.

Meeste thee die ik heb is van die losse, in mijn opgespaarde pindakaaspotten. Veerle, thanks nog voor deze thee <3 En lieve blog-bekijkers, kijk hoe gezellig mijn Franse balkonnetje is! (Dat daaronder zijn klavertjes die ik plantte in Weekreview #2)

VRIJDAG

We hebben nu de Stadstuinderij en mijn Franse balkonnetje gehad, maar het is tijd voor nog een tuin. Die van mijn oma! Mijn broertje Ramon en ik gaan oma’s tuin aanleggen of opknappen. Noem het zoals je wil. Die aarde waar wij op staan? Dat was een vijver, haha.

Tijd voor wat licht, snoeien was de eerste stap.

Knip, knip. Zaag, zaag, zaag. Trekken als een malle aan takken die vastzaten met klimop… Paar uur later:

Benieuwd naar de volgende stappen van het tuinproject? Zal ik het terug laten komen in de weekreviews? Laat het weten in een reactie onder de blog!

Fijne dingen.

ZATERDAG

Woensdag een paar uur vrijwilligerswerk én de hele vrijdag aan de bak voor ons oma? Lekker zo bezig met t groen, maar het gewone werk moet ik ook doen (ik ben een ware poëet). Dus ik leverde een beetje weekend in en ging aan de bak. Benieuwd naar wat voor werk ik eigenlijk doe? Bekijk dan hoe ik je kan helpen of mijn portfolio.

Fijn om deze weer even in de buurt te hebben!

ZONDAG

Eerder maakte ik al eens schetsen van ‘wat ik zie op Instagram’, vandaag had ik daar weer zin in. Ik maakte Tamara’s dag met deze snelle schetsen zonder gum of puntenslijper, gebaseerd op haar Insta feed.

Na een weekend met de fam kwam ik terug in Tilburg bij mijn eigen balkontuin. Wauw, wat was er veel in een (lang) weekend gegroeid!

Iemand verse muntthee?

Kijk dan deze moestuin!

Uhm, hallo tomatenplanten, courgette en die altijd groeiende pluksla (al 4x flink van geplukt!)
Beestjes op plantjes en bloemen vervelen mij denk ik nooit.

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op Facebook, Instagram of Linkedin. En aangezien dit lekker gaat: een overzicht van de weekoverzichten.

Tot volgende week!

Liefs,
Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *