Home » Boekproject: Eén met de natuur

de oorsprong

Je ziet dat steeds de illustraties in schetsboeken gemaakt worden, dat is ook waar dit project begonnen is. Ik creëerde waar ik zin in had en later borrelde het project weer op toen ik meedeed aan het Kinderverhalen Traject van ROSE stories in 2018. En nu, nu heb ik besloten om het gewoon te doen, rustig aan de inhoud voor het boek te maken en jullie mee te nemen in het proces. 

Lees hier via de eerste 3 filmpjes in de playlist meer over hoe het ontstond en waarom ik dit graag wil maken: 

 

co-creatie donderdag

Elke week op donderdag is het ‘Co-creatie donderdag’. Op Instagram is dan in mijn stories te stemmen op wat ik ga creëren voor het boek. Soms deel ik ook in een video of in een livesessie hoe de illustratie dan tot stand komt. Op deze manier is het project heel interactief en besluit zo het publiek mede hoe het boek zal worden. 

Dit is een voorbeeld van de stories, wanneer er gestemd is: 

Sommige van de illustraties zullen verschijnen op Instagram onder de hashtag

#illustratiemeteenkortverhaal

Ook stemmen en zo mee beslissen met wat er in het boek zal komen? Volg me dan op Instagram en stem mee op de donderdagen:

De meeste stemmen gelden, het meisje draagt een jurk!

Bekijk hier de illustraties die al ontstaan zijn uit wat er gestemd werd: 

een stukje inspireren

Ook deel ik in Instagram-posts en binnenkort artikelen op mijn blog meer achtergrond over de illustraties. Waarom zou je bijvoorbeeld kledingruilen doen? Doordat ik onderwerpen binnen duurzaamheid zoals plantaardig eten, tweedehands aankopen doen en plastic vervuiling naar voren laat komen in mijn werk, hoop ik anderen te inspireren ook hiermee aan de slag te gaan. Door kleine veranderingen in je keuzes, kan je namelijk al een grote impact maken.

Mijn doel is dan ook met dit kleine boekje een positieve impact te maken.