Home » In opdracht

ILLUSTRATIE IN OPDRACHT

Wil je een persoonlijke herinnering, een groepsportret of misschien wel je toekomstdroom laten maken in de vorm van een illustratie? Dat maak ik met alle liefde:

Ik maak voor jou een Soft Smile. 

Aan de hand van jouw input, foto’s en verhaal maak ik een illustratie helemaal naar wens. 

Prijs: €499,- 

Levertijd is 3 weken, na betaling van de factuur.
De illustratie is 27 cm x 18 cm, vergroting in vorm van print is ook mogelijk. 
Prints van het origineel zijn bij te bestellen.

Hoe werkt het? 

Stap 1: Mailen ‘Soft Smile aanvraag’

  • Geef een beschrijving van wat je graag op de illustratie wil zien
  • Voeg foto’s toe (hoe specifieker hoe beter)
  • Geef aan of je een houten of witte lijst wil
  • Wil je ook prints laten drukken van het origineel? Geef dan graag aan hoeveel. 

Stap 2: De schets en feedback

 • Op basis van je mail maak ik een schets in zwart-wit
 • Per mail geef je hierop feedback

Stap 3: De Soft Smile op je deurmat

 • Ik werk de illustratie met de hand uit
 • De illustratie ontvang je ingelijst, ingepakt per post
 • Laat weten wat je ervan vindt, hoor ik graag!

Sanne

‘Ontzettend blij met de illustratie die Carmen heeft gemaakt. Ik verloor begin dit jaar mijn kindje, ik vroeg aan Carmen of ze een een Soft Smile illustratie wilde maken ter nagedachtenis zodat ik het een beetje een plekje kan gaan geven. Dit heeft ze echt super mooi en fijn gedaan. Nogmaals bedankt lieve Carmen!’

Reinier

‘Na jaren versiert de Soft Smile die Carmen maakte van ons als gezin nog steeds elke dag onze woonkamer. Bijna élk bezoek dat we hebben heeft het erover of geeft complimenten. Oftewel, deze Soft Smile is echt van onbetaalbare waarde voor mij.’

Esther

‘Vandaag onze droom persoonlijk in ontvangst mogen nemen & wat zijn we er blij mee. Deze illustratie krijgt straks een mooi plekje in ons huis. Na het zien van het programma In real life, ben ik Carmen gaan volgen op Instagram. De illustraties die ze gemaakt heeft in het programma vond ik zo mooi, dat ik me afvroeg of ze dit ook voor ons zou kunnen zou kunnen waar maken. Per mail contact gezocht, een aantal foto’s mee gestuurd, van ons zelf en het huis. Daarna samen gebeld om wat wensen door te spreken en toen kwam er na een aantal uur al een mooie schets tegemoet. Deze goed gekeurd (was hier al heel blij mee)! Omdat kerst naderde en ik dit graag onder de boom wilde leggen, bood Carmen aan om het persoonlijk te komen brengen. Wat een SERVICE!’

Jordy

‘Carmens enthousiasme waarmee ze alles oppakt wat op haar pad komt heeft ervoor gezorgd dat ze een prachtige Soft Smile voor mijn familie heeft gemaakt. Een tekening van alle broers en zussen van mijn grootvader. Vroeger waren de gezinnen nogal groot, 14 personen in totaal. Voor Carmen geen probleem.
Carmen heeft er een prachtige tekening van gemaakt. Iedereen is er echt heel blij mee. De kleine details die ze erin heeft kunnen verwerken zorgt voor een glimlach op ieders gezicht die de familie heeft mogen kennen.

Mocht je nog twijfelen, kijk dan eens naar de kaarten die ze heeft gemaakt. Ook die toveren een glimlach op de gezichten van familie en vrienden!’

Omdat ik naast de communicatie voor mijn bedrijf natuurlijk ook illustraties aan het uitwerken ben, kan het een paar dagen duren voordat ik bij je terugkom. 

Vraag en antwoord

Als de foto in kleur is, duidelijk en er geen twijfel mogelijk is wat ik moet gaan illustreren. Het kapsel en de kleding moeten goed zichtbaar zijn. Het leukste is als de kleding herkenbaar is voor de persoon.
Soms kan dat! Stuur me een mailtje via dit linkje en geef aan wat de datum is dat je hem graag ontvangt. Ik kijk in mijn planning of ik dit haal en dan wordt het een spoedopdracht. Hiervoor komt 10% extra op de prijs. Wanneer het niet mogelijk is, kan je altijd een kaart cadeau doen waarin je aangeeft dat de persoon de illustratie nog zal krijgen, als een soort waardebon.
Nee hoor. Het fijne van illustreren is dat ik kan creëren wat er niet is. Wel heb ik referentiemateriaal nodig. Dus als je herinnering op een mooi strand is, stuur dan vakantiefoto’s van dat strand of Google afbeeldingen die erop lijken. Stuur losse foto’s van de mensen die op de illustratie mogen komen, als er geen groepsfoto is. Liever meer foto’s (let wel op dat ik weet wie wie is), dan kan ik er het mooiste eindresultaat van maken.
De illustratie is om persoonlijk te gebruiken. V Hang hem aan de muur of maak hem je nieuwe profielfoto. Het is toegestaan om de illustratie op sociale media met naamsvermelding (illustratie: Carmen Groenefelt of @carmengroenefelt_art) te delen, ook op zakelijke social media-accounts. Gebruik op een website, als logo of voor drukwerk is echt verboden. Inzetten voor commerciële doeleinden (dus anders dan eens -onbewerkt- delen op een zakelijk social media-account) is ook verboden. Heb je wel interesse in illustraties hiervoor, neem gerust contact op. Hier help ik graag mee.
Ik doe natuurlijk mijn uiterste best op een goed resultaat! Ben je nu écht niet tevreden, mail me dan even en dan zoeken we een gepaste oplossing.
Nee. Om te voorkomen dat het een chaos wordt, is het nodig dat je van te voren goed nadenkt over de foto en upload bij het maken van je bestelling.
Waarschijnlijk ben ik er dan druk mee bezig óf nog met een andere bestelling. Mailtjes als deze zijn natuurlijk enthousiast en leuk bedoeld, maar ik ben hard aan het werk, dus hierop antwoorden kost mij alleen extra tijd. Ik laat je weten welke datum ik verwacht de illustratie te sturen en daar kan je op rekenen. 3 weken wachten is lang, maar alle illustraties worden dan ook met de hand gemaakt.

 

Jullie zijn herkenbaar in mijn stijl

Met veel aandacht aan persoonlijke details, werk ik aan jouw persoonlijk portret. Hierdoor herken je de personen zonder dat de illustratie erg realistisch is.

Om het extra herkenbaar te maken, heb ik referentiefoto’s nodig waarbij herkenbare kleding of kapsels te zien zijn. 

Ik werk met materialen als aquarelverf en fineliner op aquarelpapier. 

 

Meer lezen over Soft Smiles?

Ik kan me voorstellen dat je graag wat meer erover lees, als je zo’n investering gaat doen.
Hier zie je de nieuwste blogposts over Soft Smiles.

En op Instagram kan je me volgen, waar ik volgers meeneem in stories achter de schermen. 

@carmengroenefelt_art     
Dromen die uitkomen

Dromen die uitkomen

Herinneringen vastleggen zodat je ze niet vergeet en je het gevoel van dat moment weer terug kan halen. Dat doen...
Meer informatie
{"slide_show":"1","slide_scroll":1,"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":2000,"speed":300,"loop":"true","design":"design-2"}