Home » Over

Hi! Ik ben Carmen Groenefelt uit Tilburg. Ik werd in 1995 geboren met flink wat haar. Onder die bos krullen heeft altijd al veel fantasie en ambitie verscholen gezeten. Sinds jongs af aan wil ik al kinderboekenschrijfster en -illustrator worden. 

Tijdens mijn studie in Tilburg, vertrok ik voor een half jaar naar Melbourne om o.a. ‘Illustration for Narrative’ en ‘Painting’ te doen als minorvakken. Hier ontdekte ik dat creëren van kunst en illustratie écht is wat ik leuk vind. Na het behalen van mijn Bachelor Sociologie vierde ik dat ik besloot kunstenaar en illustrator te worden met het exposeren van mijn eerste abstracte kunst, poëzie en Soft Smiles. 

In de periode dat ik studeerde ben ik ook begonnen met het kunstproject Traveling Sketchbook, waarbij ik met een schetsboek de wereld rondreis om het gesprek aan te gaan met andere kunstenaars en illustratoren. Tijdens deze meet-ups maken deze mensen wat in het Traveling Sketchbook. 

Naast schilderen, schrijven, tekenen en reizen houd ik ook van: verdwalen in onbekende steden, nieuwe mensen ontmoeten, dingen organiseren waaronder kledingruilen, ansichtkaarten ontvangen, notitieboekjes, plantjes (heel veel plantjes!), upcyclen en tweedehands dingen scoren en kinderboeken (ik heb al een aardige verzameling). 

PUBLICATIES

  ´De rode koffer´ – Save the Children, 2016
Illustreren van deze verhalenbundel door verschillende schrijvers, uitgegeven door Lecturis door Save the Children.

   ‘Mijn droom, mijn sport, mijn reis’, 2015
 Illustreren van dit boek dat geschreven is door Paul en Lianne Wagtho, uitgegeven door Boekscout

EXPOSITIES 

  • Solo expositie ‘Identitijd’, BANK15 Tilburg, 2017

PRIJZEN 

  • Winaar “Big Draw 2014” tekenwedstrijd Wijen Goudsmeden-juweliers 2014
  • Winaar ‘Artistieke Interlycealen’ 2013
    Kunstwedstrijd grootste lycea in Nederland

GESELECTEERDE PARTNERS & KLANTEN

Save the Children, Fish & Nuts, The Black Sheep Indie, Algemeen Nijmeegs Studentenblad, Lecturis, Boekscout, Primera Aabe Tilburg

Something is wrong.
Instagram token error.