Home » 7 april: een nieuw kinderboek!

7 april: een nieuw kinderboek!

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen jaar werkte ik heel hard samen met kindertherapeute, én nu dus ook debuutschrijfster, Lonneke Sanders aan een prachtig kinderboek: ‘Welpje en het verdwenen zonnetje’. Ik ben natuurlijk niet geheel onpartijdig als ik zeg dat het een heel mooi boek is qua vormgeving en thematiek, maar het is echt zo!


‘Welpje is een heel bijzonder leeuwtje, want boven zijn hoofd schijnt altijd een stralend zonnetje.

Tot op een dag alles verandert.
Welpje ontdekt gevoelens die hij nog niet kent.
Gevoelens die hij helemaal niet wil voelen.
Als Welpje besluit zijn gevoelens te verstoppen, gebeurt er iets vreemds waardoor zijn zonnetje verdwijnt.
Gelukkig komt er een wijze vriend op zijn pad.
Zal het Welpje lukken om zijn zonnetje weer tevoorschijn te halen?’

Lonneke schreef de tekst en is de uitgever, ik verzorgde de illustraties en vormgeving. Het kinderboek bestaat uit drie delen ‘Groot nieuws’, ‘Een stapel stenen’ en ‘Samen’ waarin Welpje een avontuur meemaakt. En ik kan je vertellen, voor ons was het maken van Welpje ook een mooi avontuur!

Het is een boek voor kinderen vanaf 6 dat gaat over gevoelens en daarmee omgaan. En ik ben van mening dat ‘grote-mensen’ ook zeker het boek in ieder geval een keer gelezen moeten hebben! 7 april zal in de prachtige Bibliotheek Lochal in Tilburg een middag speciaal voor kinderen zijn: ‘Ik voel, ik voel, een heleboel’. Er zullen (knutsel-) activiteiten zijn en zo ook onze boeklancering.

Ik zou het ontzettend leuk vinden als je er dan ook bent! Op de website van Welpje kan je ook al een boek bestellen dat dan gesigneerd voor je klaar zal liggen. Zodat je die dag niet in de rij hoeft te staan om het boek te kopen tijdens het evenement.

Lancering:
Zondag 7 april
13.00 – 15.00 uur
Locatie:
Lochal Tilburg
Burgemeester Brokxlaan 1000

5041 SG Tilburg

Nodig vooral iedereen uit of deel dit artikel, zodat iedereen weet dat het boek er komt 🙂 Ik ben je heel dankbaar als je dit wil doen!
Om op de hoogte te blijven van het boek en kijkjes achter de schermen, kan je het volgen op Instagram (@welpje_kinderboek) en Facebook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *