Home » Boeken waar ik veel aan heb gehad

Boeken waar ik veel aan heb gehad

Leestijd: 3 minuten

Ik lees graag en vooral de self help boeken zetten me aan het lezen. Omdat ik vaker refereer naar boeken, maak ik hierbij een lijstje met wat van deze boeken. Zo zijn ze makkelijk terug te vinden, overzichtelijk bij elkaar én kan je ze via de linkjes direct aanschaffen.

Grip – Rick Pastoor

In dit boek deelt hij zijn razendslimme werkmethode GRIP, die hij door de jaren heen ontwikkelde. Zijn no-nonsenseaanpak leert je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt. En hoe je jezelf kunt uitdagen, ook al heb je het druk. Het resultaat? Je gaat niet alleen efficiënter aan de slag, maar vooral effectiever. En zodra je grip hebt, ontstaat er ruimte voor grotere plannen en levensdromen. 

Dit boek las ik toen ik merkte dat ik meer overzicht wilde in mijn bedrijf. Stiekem rende ik nog al eens achter de feiten aan, dat kon anders. Dit boek heeft daarbij enorm geholpen. Ik las het langzaam, pakte meteen de opdrachten op zodra ik ze las. En ik kan je aanraden dit ook te doen (eigenlijk altijd bij dit soort boeken/cursussen). Door dit boek begon ik met een digitale agenda, wekelijkse meet ups met ondernemersvriendin en andere handigheidjes in het boek. Ook lag in dit boek meer focus op doelen en ‘het grotere geheel’ dan ik dacht, wat me positief verraste. Ben je al vet gestructureerd en las je al meer boeken over dit onderwerp, dan zullen er minder nieuwe dingen in staan voor je.

You are a badass at making money – Jen Sincero

In this funny, fascinating and practical book she goes in-depth on how powerful our thoughts are and how our bank accounts are mirrors for our beliefs about money. YOU ARE A BADASS AT MAKING MONEY combines laugh out loud comedy with life-changing concepts, all boiled down into manageable, bite-sized tips so that YOU can put them into practice and get life changing results.

Deze vrouw schrijft echt leuk. Het is een Engels boek over het buzzwoord money mindset. Het uitgaanspunt van mindset is dat wat je in je hoofd denkt en de woorden die je gebruikt, invloed hebben op alles. Ik heb enorm veel verschil gemerkt toen ik hierop meer ging letten. Hiervan heb ik nog niet alle opdrachten gedaan, ik ben hem dan ook aan het herlezen en wél aan het toepassen wat ik lees.

Eat that frog – Brian Tracy

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain). ‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

Met deze samenvatting de kern van het boek en de grootste les die ik geleerd heb door dit boek al gelezen. In het boek staan verder 21 stappen om prioriteiten te stellen en doelen te stellen en het is daarmee een verzameling van heel goede principes om productief te werken, zoals de 80/20-regel, het Pareto principe.

Wanneer je via deze linkjes het boek aanschaft bij Bol, krijg ik een percentage van Bol zonder dat je er meer voor betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *