Home » Corona-tip: Houd contact, stuur een kaart

Corona-tip: Houd contact, stuur een kaart

Leestijd: 4 minuten

Het is overal op het nieuws, overal op social media: de wereld staat op zijn kop. Door COVID-19 , het coronavirus, zijn in veel landen de mensen verplicht binnen te blijven. Ik heb me afgelopen dagen een beetje stil gehouden online, maar ik zát niet stil. Ik nam in me op wat ik voorbij zag komen en ik dacht na weer een opdracht die niet doorging vanwege het virus: ‘Wat kan ik doen?’ . Tip van vandaag: bel en stuur een kaart.

Sociale onthouding: toch in contact blijven

Nu de maatregelen aangescherpt zijn, wordt sociale onthouding aangeraden. Vooral de meest kwetsbare mensen, waaronder ouderen, lopen gevaar. Het wordt dan ook aangeraden deze mensen niet te bezoeken. Ook grote sociale samenkomsten zijn afgeblazen (dus live illustreren op evenementen zit er voor mij niet in) en naar feestjes of andere sociale afspraken gaan wordt nu ook afgeraden.

1. Skype en bel

Laten we simpel beginnen: bel! Of Skype. Even lekker kletsen, ook al ben je op verre afstand van elkaar, je kan nog steeds liefde sturen! Geen zin om over het virus te praten en geen idee wat je anders moet bespreken? Stel om de beurt vragen die je beiden beantwoordt. In de trant van die vragen van die van de theezakjes:

  • ‘Wat zou je willen veranderen in de wereld?’
  • ‘Hoe denk je dat een schrijver jou zou beschrijven in een roman?’
  • ‘Wat is je mooiste herinnering van ons samen?’
  • ‘Wat is jouw favoriete plekje in huis?’

Op de website van KRO NCRV is nu ook een oproep voor mensen ‘Corona quarantaine contact’ . Op deze site kan je aangeven of je wil bellen, of gebeld wil worden. Dan krijg je contact met iemand om zo eenzaamheid tegen te gaan (RTL Nieuws).

En ken je zelf mensen die te kampen hebben met depressie, angsten of persoonlijkheidsstoornissen, vraag ze even hoe het gaat. Probeer er voor ze te zijn.

2. Online samenkomen

Zo zag ik online dat Mel Robbins elke dag om 17:00 Nederlandse tijd live gaat op Instagram om met mensen te kletsen, gezelschap te houden en gerust te stellen. Mede-illustrator Marloes de Vries gaf voor haar grote online publiek een live illustratie-les op Instagram. Ken je andere initiatieven waarbij mensen online samenkomen? Laat het weten in de reacties. Ik zal aanstaande woensdag (18 maart) live gaan op mijn Instagram-account @carmengroenefelt_art. Ik hoop dat ik je daar zie!

3. Stuur een kaartje uit mijn shop mét bloemzaadjes

Post wordt nog wel verzonden! Dus waarom stuur nu niet een kaartje? Het is hartstikke leuk om een wenskaart te ontvangen, zeker als je een tijdje alleen in je huis zit. Dus schrijf een kaart vol met een lieve boodschap en stuur hem naar een dierbare. Ik heb kaartjes in mijn webshop staan, die kan je hiervoor natuurlijk gebruiken!

Kaart met liefde

Afgelopen dagen viel me alleen iets op. Wat je kan merken in mijn weekoverzichten is dat ik van groen houd en dat ik zaadjes aan het kweken ben. Ik kijk vol verwondering naar de kleine beetjes verandering die er dagelijks plaatsvinden. Dus ik dacht: dit genot wil ik anderen ook bezorgen! Letterlijk.

Dus nu is er een kleine voorraad aan bloemzaadjes die je zal ontvangen bij de wenskaarten (per 5) die je koopt. Er zitten per 5 wenskaarten dan ook 5 kleine zakjes met bloemzaadjes bij.

Samen de bloemetjes buiten zetten

Nu is het nog niet mogelijk om bijvoorbeeld je oma op te zoeken, maar hopelijk over een tijdje weer wel. Stuur dan daarom nu een lieve kaart met de zaadjes. De zaadjes kan ze dan planten en binnen voor het raam zetten. Wanneer het weer mooier weer is, hopelijk de maatregelen versoepeld zijn en we elkaar weer mogen bezoeken, kan je samen de bloemetjes buiten zetten!

Koop hier je kaarten (gemaakt op papier van landbouwafval) met zakjes bloemzaadjes voor maar €15,95 incl. verzendkosten:

Hartjes kaart

Knuffel kaart

Nu heb ik een oma die zeker potgrond en potjes heeft, maar mocht de ontvanger van jouw kaart dit niet hebben, is dit online te bestellen. Je kan ervoor kiezen om als cadeautje dit ook bij ze te laten bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *