Home » Een stukje geschiedenis

Een stukje geschiedenis

Leestijd: 2 minuten

Waar het allemaal begon? Al lang lang geleden.

Als kleine krullenbol tekende ik al heel veel. Ik hield van bomen klimmen en met m’n pop spelen.. Maar man wat tekende ik veel. Ik maakte ook mijn eigen boekjes en riep al snel dat ik (bestseller! haha) boekenschrijfster en -illustrator zou worden.

Toen ik klaar was met de middelbare school ging ik op Tilburg University sociologie doen. Want schrijversvakschool, journalistiek en kunstacademie dat was niet universitair… Ik dacht dat ‘t zonde zou zijn met m’n VWO diploma. – ja, in de tussentijd veel meer geleerd over wél doen wat ik graag wil 😉. Terwijl ik de keuze maakte, verkocht ik mijn eerste tekening. Hij wilde me ervoor op date nemen, ik wilde geld haha. Maar toen realiseerde ik me ook dat er een businessmodel opgezet kon worden. Ik begon vaker in opdracht te tekenen en schreef me september 2015 in bij de Kamer van Koophandel.

De eerste illustratie die ik in opdracht tekende (2013).

Ik maakte heel veel illustraties die later Soft Smiles gingen heten. Illustreerde al m’n eerste twee boeken, waarvan een voor Save the Children. En ik maakte boekjes voor mezelf (zoals ‘hou het klein, denk groot’). In september 2017 had ik mijn bachelor gehaald en liet ‘t daarbij, ik ging voor m’n bedrijf 🌟

‘Mijn droom, mijn sport, mijn reis’ (Boekscout, 2015) en ‘De rode koffer’ (Save the Children, Lecturis, 2016) zijn de eerste twee boeken die ik illustreerde. ‘Hou het klein, denk groot’ maakte ik voor mezelf (2018).

In september 2018 maakte ik al helemaal een duik in ‘t diepe (wel ‘n sierlijke met salto) en begon ik fulltime voor mezelf. En nu? Laten we zeggen dat jullie zeker nog meer van me gaan horen. Want die ambities van die kleine Car zijn er nog steeds! 🔥

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *