Home » 3 inzichten uit een uurtje videobellen met een baas

3 inzichten uit een uurtje videobellen met een baas

Leestijd: 3 minuten

Ken je dat van die mensen die je na één uur spreken zo volstoppen met informatie, inspiratie en goede energie? Van die mensen met wie je zo kan viben dat je elkaar aansteekt. Dat je het gevoel hebt dat je een paddenstoeltje bij Mario Kart gekregen hebt: hop in een hogere versnelling. Ik omring me énorm graag met zulke mensen. En vandaag had ik een video call met Reinier van Eijk.

Reinier is de schrijver en bedenker van het boek Collectie van Rampen, dat ik illustreerde en vormgaf. We hadden elkaar vet lang niet gesproken en flink wat bij te kletsen. En ik heb de hele envelop van een geopende brief die naast me lag vol geschreven met aantekeningen. Hierbij deel ik graag 3 inzichten die hij me gaf:

Het leven is geen race

Misschien herken je het wel dat je graag meer, sneller en mooier wil. Dat je het leven een beetje als een race ziet. Reinier omschreef wat hij hoorde van Sadhguru:

‘Het leven is geen race. Bij een race is de eindstreep het doel. In het leven is de eindstreep de dood. Waarom zou je de race snel willen uitspelen? Het doel van het leven is zo lang mogelijk meedoen in de game!’

Juist het proces en het plezier en de ontwikkeling erin is wat het leven zo vet maakt.

‘Maak de drempel niet zo hoog voor jezelf, dat je het uiteindelijk niet meer doet.’

Doe het werk

Vorig jaar maakte ik weer kerstkaarten en ik vond het heel erg leuk. Het was leuk om ze te maken en eentje maakte ik zelfs live op Instagram. Nu, zeker in een jaar waarin mensen minder bij elkaar kunnen zijn en kaarten een goed idee zijn, ligt er echter veel meer druk op. Druk van mezelf. Terwijl ik uitlegde dat het ontwerpen nu veel moeilijker is ‘omdat het goed moet zijn’ van mezelf, vroeg Reinier voorzichtig: ‘Mag ik je een advies geven?’

‘Voor alle mensen die die kaarten willen hebben, spreek ik als ik zeg: maak ze. Maak de drempel niet zo hoog voor jezelf dat je ze uiteindelijk niet meer maakt. Wanneer je besluit het niet meer te doen, hebben de klanten er al helemaal niks aan. Terwijl jouw 80% mooie kaart, voor anderen misschien 110% is!’ Hij vulde aan: ‘Als je besluit het te gaan doen, doe het dan en kom er niet op terug. SHOW UP en DO THE WORK. Dus, wanneer kan ik ze kopen in de shop?’

Volgende week woensdag! (update: dank voor de vele bestellingen!)

Doe iets wat 10 mensen tof vinden

Reinier luistert veel talks, podcast en is een spons voor wijsheden. Ik ben zeer dankbaar dat hij af en toe die wijsheden over me heen uitknijpt. Als we het hebben over likes, comments en volgers op Instagram komt hij met de volgende wijsheid om de hoek kijken.

‘Met likes en volgers zit het zo: meer likes maken je niet bijzonderder. Maar doe eerst iets bijzonders en dan komt de rest vanzelf. Als je iets maakt of doet wat 10 mensen tof vinden, maak je impact op die 10. Deze mensen delen het, als het echt tof is, weer met 10 anderen en die weer met 10 anderen. Dan heb je 1000 mensen bereikt. Hoppeta! Wanneer de eerste 10 mensen het al niet veel aan vinden, stuur dan bij en doe iets anders. Want blijkbaar werkt het niet.’

Doe jij dingen waar 10 mensen van onder de indruk zijn? Of doe je wat en denk je steeds ‘Maar waarom vind je mij nou niet leuk dahaannn??’. Als het dat laatste is: combineer de inzichten.

  • schaaf bij
  • do the work
  • geniet van het proces

Let’s goooo 🌟🔥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *