Home » Dromen die uitkomen

Dromen die uitkomen

Leestijd: 4 minuten

Herinneringen vastleggen zodat je ze niet vergeet en je het gevoel van dat moment weer terug kan halen. Dat doen we wel, met foto’s etc. Zo ben ik ook Soft Smiles gaan maken, waarin ik herinneringen en dierbaren vastleg in opdracht. Maar de toekomst die leg ik ook graag, en misschien wel liever, vast! Waarom? Dat vertel ik je graag…

Autosuggestie

Veel boeken, coaches en Instagrammers hebben het over mindset. ‘Mindset is alles’. Met je gedachten bepaal je (al dan niet onbewust) erg veel in je leven, dit heet: autosuggestie.

Je eigen gedachten kunnen positieve of negatieve effecten hebben op je lichamelijke of geestelijke welzijn. Om dit positief toe te passen, ga je constant je mind vertellen dat je al bent wat je wilt worden.

Affirmaties

Affirmaties zijn een vorm van deze positieve autosuggestie. Het zijn positieve gedachtes die je hardop uitspreekt. Door dit herhaaldelijk te doen, voor een lange periode, maak je de overtuiging sterker voor jezelf. Ze maken dat je positiever over jezelf gaat denken en versterken je zelfvertrouwen.

Een affirmatie die ik op mijn spiegel geschreven heb en vaak herhaal is:

Ik shine en daarmee trek ik droomopdrachten en -mensen aan!

Als ik dan een droomopdracht binnen heb na het doen van een voorstel (want je dóet ook het werk, je zit niet achterover te wachten tot het aan komt waaien) herhaal ik dit nog eens. Als een soort bevestiging voor mezelf: kijk het lukte. En dat is mooi, want die droomopdrachten en -mensen en het shinen wat ik graag doe, horen bij mijn doelen.

Visualiseren

Wanneer je je dromen en doelen zichtbaarder maakt, wordt dit plaatje duidelijker en is er meer kans dat dit plaatje realiteit wordt. Zo las ik het volgende in ‘Think and grow rich’:

‘Wees je ervan bewust dat wanneer je je verlangen en je plannen concreet maakt door ze op te schrijven, je in feite de eerste stap hebt gezet op weg naar het omzetten van je gedachte in realiteit.’

Dit is de reden dat mensen ook vision boards maken, waarop ze woorden en plaatjes bij elkaar plakken die gerelateerd zijn aan het gewenste toekomstbeeld. Ik heb er ook eentje, twee zelfs. Een in woorden en eentje in beeld en ze hangen in mijn huis. Nu hoef ik jou vast niet te vertellen dat mijn variant in beeld, door mijzelf geïllustreerd is. Het zijn 3 doelen die ik begin dit jaar illustreerde en in een lijst ophing en zelfs meenam naar het huis waar ik in woonde voor het reality-tv programma waar ik in zat.

Ik hou even voor mijzelf welke 3 doelen dit zijn, maar ik deel wel graag dat ze allemaal behaald zijn!

Geïllustreerde toekomst

Vorig jaar maakte ik een Soft Smile in opdracht waarin ik de toekomst van een gezin vastlegde. Ze hadden de droom in een bepaald huis te wonen en Ilse wilde het graag als illustratie cadeau doen aan haar vriend. Ze stuurde foto’s (van de gezinsleden, Pinterest-foto’s van droomhuis en -tuin, details die de illustratie persoonlijk maken) en ik ging daarmee aan de slag:

De schets die ik maakte en opstuurde voor feedback

De schets verstuurde ik en ik kreeg als feedback: ‘Tránen!!! Wat ongelooflijk prachtig, nog veel mooier dan ik ooit had durven dromen.’ En of dat ik de kat bij de kinderen wilde tekenen. Dus dat deed ik:

Het eindresultaat, nog zonder de lijst

Het geven van het cadeau bleek een succes. Het was natuurlijk geweldig dat de reactie van Henkjan heel positief was, tranen kreeg en de illustratie vaak van de plank pakte om er goed naar te kijken. Maar waarom ik dit met je deel is het volgende berichtje wat ik nu, een jaar later, kreeg:

‘Lieve Carmen! Weet je nog, het prachtige schilderijtje wat je maakte voor Henkjan? Wij wonen nu in dat huis!!!!!!!! 💔😍💔😍 Can’t believe it, het is zo magisch en prachtig.

Ik moet zoveel aan je denken, jij hebt onze droom nog zoveel zichtbaarder gemaakt en BAM toen snapte het universum (ofzo) waar we naar verlangden. DANKJEWEL nog een keer 🥰 Ik hoop dat het goed met je gaat in deze crazy times. Liefs van Ilse’

Dit, dit maakt me echt helemaal warm van binnen! Ondertussen ben ik weer bezig met een nieuwe Soft Smile waarin ik een toekomst voor een klant illustreer. Ik leg bij deze vast (heuj, manifesteren) dat dit iets is wat ik graag doe en graag nóg meer zal doen. Als ik dat voor jou mag doen, kijk dan hier. 🙂

In deze blogpost zitten affiliatie linkjes. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol of Coolblue (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *