Home » Bruiloft met corona? Ik kan als live illustrator gewoon komen (juist zelfs!)

Bruiloft met corona? Ik kan als live illustrator gewoon komen (juist zelfs!)

Leestijd: 3 minuten

Een bruiloft in corona-tijden? Zitten op een bruiloft?! Helemáál niet erg als je bij mij aan tafel mag zitten 😉
Een illustrator op je bruiloft blijkt namelijk toch goed te kunnen.

Wanneer ik kom live illustreren, teken ik gasten na. Ik maak kleine portretjes in razend snel tempo (binnen 10 minuten), daarom heten ze ‘Snelle illu’s’. De gasten gaan dan, alleen of met zijn twee, aan het andere einde van mijn tafel zitten. Nu is de tafel een stuk groter, dan voorheen, om de afstand te kunnen bewaren.

bruiloft coronaproof
Tafel waaraan ik illustreer tijdens een ‘coronabruiloft’. Locatie: Het Spaansche Hof.

Toen de eerste gasten mijn tafel verlieten en het eindresultaat deelden met de andere aanwezigen, waren er veel positieve reacties. Men herkende de personen en ze waren enthousiast gemaakt om ook van deze bruiloft activiteit gebruik te maken. Leuk! Ik heb gedurende de borrel en het taart-moment zitten illustreren en de gegadigden wisselden zich steeds braaf en om de tien minuten af. Dit is wat ik dan aan de andere kant van de tafel zie, als het klaar is. Ver ingezoomd wel, want afstand natuurlijk.

Ingezoomde foto van het eindresultaat

En dit is wat de gasten zien op dat moment zien:

Ik illustreer gasten na op een velletje, dat ze meteen mee mogen nemen als herinnering aan de dag.

Terwijl iedereen langzaam naar binnen ging, via de pijlen die de looprichting aangaven, maakte ik foto’s van gasten die ik nog niet had vast gelegd in een #snelleillu . Vervolgens ging ik lekker door met tekenen en maakte ik de illustraties terwijl iedereen kon genieten van het diner en daar kon blijven zitten.

Illustraties gemaakt aan de hand van foto’s.
Het bruidspaar!

Toen iedereen terug kwam, mochten ze zelf hun eigen herinnering aan de bruiloft eruit pikken. En gelukkig bleek dat men zichzelf (en elkaar) goed herkende!

Voor het live illustreren ben ik te boeken in tijdblokken, maar ook per half uur ter plekke bij te boeken. Daar maakte dit koppel dankbaar gebruik van, want pas rond tienen ging ik weer op huis aan. Terug thuis was ik gesloopt, maar VOL energie. 🌟

Ik kreeg nog een mailtje na van het bruidspaar dat de gasten en zijzelf het echt heel erg leuk vonden dat ik er was. Dat doet me goed. Dit doe ik echt heel graag. Zin in de volgende!

Let op: 
Ik houd rekening met de corona-maatregelen en wanneer deze aangescherpt worden, kan het voorkomen dat het toch onverstandig is om de bruiloft door te laten gaan. Maar vooralsnog is zeker juist op een bruiloft of evenement waar minder mensen mogen komen door corona, een activiteit zoals mijn dienst een leuke toevoeging of zelfs vervanging voor andere activiteiten. Er is goed rekening te houden met 1,5 meter en er komt geen contact aan te pas. En ik kom alleen, dus veel extra ruimte op de gastenlijst is niet nodig. Met het personeel van de locatie wordt altijd afgestemd wat mogelijk is qua ruimte en indeling. Neem contact met me op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Foto in blogpost zijn door mij gemaakt, uitgelichte afbeelding is door ByTessFotografie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *