Home » Grote impact maken in kleine stapjes

Grote impact maken in kleine stapjes

Leestijd: 3 minuten

In 2017 begon ik met illustraties maken in mijn schetsboek, met een stukje tekst erbij. En dat heb ik weer opgepakt. Ik noem het ‘Illustraties met een héél kort verhaal’. Deze illu’s zijn geïnspireerd door het dagelijkse leven en mijn interesse in ‘groen doen’, vertragen en in de natuur zijn. In de mini blogposts lees je steeds een tip hoe je in een stapje impact kan maken. 

De eerste stap

“Het moet een boek worden, uitgegeven en in samenwerking met grote duurzame bedrijven. Het boek wordt dan toegepast op scholen en het opent dialoog over groenere keuzes maken. En zo maakte ik hééél veel impact en leefde ik nog lang en gelukkig.” SSSSKKTTT. Oké, ff terug. Maak het klein, Car. Kijk waar het echt om gaat.

Dus dat doen we.

Hallo, welkom bij mijn eerste ‘Illustraties met een héél kort verhaal’-artikel.

Dus de tip van vandaag: begin met een kleine stap. Zo dat was de miniblog. Klaar.

Je kan hier stoppen, maar liever niet!

Een piecy langere blog.

Wanneer ik vertel dat ik zoveel mogelijk plantaardig eet krijg ik regelmatig de reactie ‘Dat zou ik écht niet kunnen.’ En mensen merken op dat ik ‘veel’ doe voor duurzaamheid, dat zouden ze niet allemaal kunnen. Maar ik vind dat dat niet uitmaakt. Doe gewoon zoveel je kan!

Het is verleidelijk om te denken: ‘Ik kan niet vegan, dus boeien, ik eet gewoon vlees, vis, ei en melkproducten. Mijn impact is toch maar klein.’ Maar wat als je juist die kleine stapjes wel neemt? Misschien niet vlees op brood voor de lunch voortaan, of vaker online zoeken naar een simpel plantaardig gerecht. Dat je een keer bewust je kraan dichtdraait als je je tanden poetst. Dat je je verleiding weerstaat en toch niet dat kledingstuk bij H&M koopt, maar je eigen kledingkast nog eens goed bekijkt.

Kleine stapjes kunnen namelijk tot grotere dingen leiden. En kleine dingen die je vaker doet, kunnen zich vormen tot gewoonten.

Leuk! Maar lastig. Waar begin je dan? En eh, ja, als ik dat doe, maar 100 mensen niet. Heeft dat toch geen zin? Nou, ik denk van wel. En anders voelt het toch gewoon beter, om in ieder geval je best te doen, in plaats van bewust het niet-te-doen? 🙂

Je hoeft het niet alleen te doen. Vandaar hierbij deze blogposts. Ik neem je elke keer met een illu en kort verhaal mee en we kijken naar een klein stapje.

Stapje van vandaag:
Creëer een omgeving waardoor je je niet alleen voelt.

Wew, wat? Nou, als je veel mensen om je heen hebt die duurzame keuzes maken, voelt het makkelijker om dat ook te doen! Zo volg ik graag andere accounts die me inspireren dit ook te doen. Dus hierbij een lijstje (eerste 10 die in me opkwamen, in willekeurige volgorde):

@lisagoesvegan
@plantbased_dennis
@growthinkers
@thegreenlist.nl
@elizebeen
@stormdennis
@mariekeeyskoot
@hetzerowasteproject
@sustainablefamily
@the.happy.activist

En tik anders je buurman, moeder of vriend aan om samen af te spreken dat je voortaan om de week samen de stapjes gaat doen die ik ga delen.

Doe je mee?

Deze illustratie kwam tot stand met hulp van de mensen die stemden op de poll op Instagram.

 

Voortaan meestemmen, zodat we het echt samen gaan maken? Volg me dan op Instagram en tune op donderdag in in mijn stories.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *