Home » Dit zijn mijn favo’s

Dit zijn mijn favo’s

Leestijd: 4 minuten

Ik krijg veel vragen over die laptop (of is het nou een tablet?!) die ik gebruik en er zijn steeds meer mensen die mijn playlists gebruiken. Daarom maak ik hier een overzichtje met mijn favo dingen. 

MICROSOFT SURFACE BOOK 2

Een dróómlaptop, dat issie. Welke laptop kan ik het beste gebruiken als illustrator? Ik ging op onderzoek… Ik was ver-liefd toen ik hem zag. Het heeft een touchscreen dat ook afneembaar is.

Bekijk de laptop! 

Met de pen (koop je los erbij) zie je me regelmatig in mijn Instagram stories schrijven en digitaal bewerken op het scherm. Ikzelf heb de Surface Book 2, 13,5 inch. Ik dacht altijd dat ik per se 15 inch wilde, ivm werkruimte op het scherm, maar door het inzoomen dat makkelijk kan door de touchscreen, vind ik het alleen maar fijn dat hij niet zo groot is.
(Update april 2022: Er is een nieuwe serie van dit model. En ik ben nog steeds súper blij met de laptop.)

 

 

MATERIAAL

Ik vind het heel leuk om te ontdekken met nieuw kunstmateriaal, maar stiekem blijf ik heel trouw plakken aan mijn huidige favorieten.

Oud aquareldoosje, tubes aquarelverf (Van Gogh, Rembrandt), Derwent Studio Chocolate 66 en Caran d’ Arche Noir, Steadtler gum en Renaissance penseel

Mijn metalen aquareldoosje gaat al járen mee, de Schmincke napjes (zo heten de kuipjes) zijn al vrij leeg, die vul ik na met tubes aquarelverf (Van Gogh en Rembrandt). Soms koop ik kant en klare napjes met verf er al in van Winsor en Newton.

Het zwarte potlood van Caran d’ Arche gebruik ik veel voor lijnenwerk in illustraties en Derwent Studio Chocolate 66 is mijn go to potlood voor schaduwen. Als kleurpotloden heb ik verder een hele batterij aan Derwent Colorsoft potloden.

De illustraties voor Eén met de natuur komen tot stand in mijn schetsboekjes van Clairefontaine.

Mijn materiaal koop ik meestal bij mijn lokale kunstwinkel Antoon de Jong of online.

Clairefontaine travelbook Goldline

Verder gebruik ik de volgende twee die ook fijn zijn. Een telefoonhouder om van bovenaf op mijn bureau te filmen en een elektrische puntenslijper. Ik zei toch dat er chille dingen in mijn kerstpakket zaten? 

 

DANSPAUZE!

#danspauze! Steeds meer mensen beluisteren en volgen mijn Spotify playlists en dansen vrolijk mee. Het begon met Power Carmen: een playlist met nummers waar ik me goed door voel, Danspauze: dé playlist waarmee ik het stilzitten achter mijn bureau compenseer en Gewoon fijn: beetje koffiehuis, beetje singersongwriter, beetje chill. Nu zijn er nog meer playlists bij gekomen/ aan het komen. Want ik luister de hele dag muziek en deel dat graag. Mét een leuke coverillu.

Luister hier de meest populaire playlist ‘Danspauze’:

Of klik hier op de covers om bij de verschillende playlists te komen:

   

     

    

   

 

BOEKENTIP

Elke week doe ik een weekreview. Eentje voor mijzelf, maar in periodes ook met een ondernemer. Dit fenomeen leerde ik kennen in Grip van Rick Pastoor. Samen met de andere praktische tips uit dit boek heb ik mijn leven nu he-le-maal op orde. Haha, nee dat niet. Maar een aanrader is het boek wel, want aan dat boek ligt het niet.

Bekijk Grip! 

 

In deze blogpost zitten affiliatie linkjes. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol of Coolblue (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *