Home » Kwartaalreview Q1 ’22: Quarantaine, kas, contactformulier

Kwartaalreview Q1 ’22: Quarantaine, kas, contactformulier

Leestijd: 10 minuten

Wekelijks of maandelijks een reviewblog is veel van het goeie, omdat bloggen niet mijn core-business is (dit wel!). Maar met veel liefde en zorg maak ik aan het eind van een kwartaal een Kwartaalreview. In mijn reviews neem ik je mee in wat ik heb meegemaakt, deel ik de boeken die ik las (of maakte!) en zie je vooral veel foto’s.

Januari

Het jaar begon al feestend en ik logeerde bij een lieve vriendin. Ik vind het echt heel erg leuk om illustraties die ik maakte, bij dierbaren in het huis tegen te komen. Dit is een snelle illu die ik voor haar maakte tijdens een snelle-illu-actie.

Aan de tekentafel werkte ik aan een illustratie voor De Groene Boekhouder. Net als voorgaande jaren maakte ik de kaart die ze verzenden naar klanten op hun verjaardag.

Ik ga goed op natuur en ik besloot het actiever op te zoeken. Samen met fijne mensen wandelde ik VEEL. Poh, zo lekker. En kijk dit hoe mooi:

Eens in de zoveel tijd maak ik schetsen in mijn schetsboekie met ‘Wat ik op Insta zag’. Ik screenshot foto’s die ik in stories voorbij zie komen die ik leuk vind of ik illustreer terwijl ik door Instagram scroll.

Wat nu wel anders is, is dat ik enorm veel accounts ben gaan ontvolgen. In een eerdere video biechtte ik al eens op dat ik verslaafd ben (was?) aan Instagram en van vriendin Anna Lena kreeg ik de inspiratie om eigenlijk gewoon bijna iedereen te ontvolgen. Ik werd heel onrustig van alles wat ik voorbij zag komen van mensen (o.a. ondernemers, makers, duurzame bazen) die ik volgde. Veel wilde ik dan ook hebben of ook bereiken. En stiekem vergelijk ik mezelf al sinds ik jong ben veel met anderen. Door minder mensen te volgen, help ik mezelf al een handje deze gewoonte te minderen. Bevalt me GOED.

Ik zoek nog steeds wel eens accounts op om even te checken, maar dan doe ik dat wanneer ik dat wil. Heel relax om dit ‘Je bent helemaal bij’-bericht al snel tegen te komen. 🙂

Februari

Beeldmaker Daisy Ranoe kwam bij mij thuis flexwerken en we besloten nog even naar Van Abbemuseum te gaan. Daar werden we geïnspireerd en terug thuis dook ik mijn schetsboek in.

Wat ik die week ook deed was het aanpassen van mijn website. Nu is er op de pagina voor ‘Live illustreren’ een contactformulier te vinden. Ik ben te boeken als sneltekenaar op evenementen en bruiloften en tot nu moest men zelf mailen. Nu kan je via het contactformulier ook meteen bepaalde dingen aangeven. Makkelijk! Én zo ontdekte ik dit kwartaal door de nieuwe aanvragen via dit formulier, dat ik steeds beter gevonden word via Google. Leuheuk!

Net als Daisy kwam ze ook al voor in vorige kwartaal review: illustrator Anna Lena sprak ik weer: we gaan wel eens samen videobellen en kletsen terwijl we illustreren. Ik was hier bezig met seizoensgroenten, hier had ik allemaal plannen mee maar toen….

Corona. Jup, zowel mijn vriend Tom en ik mochten in quarantaine. Eerst was hij ziek en toen werd ik het ook.

Kletsen kon ik zeker nog wel, toen ik me nog niet heel ziek voelde, dus mijn videocall met Germain Miedema van Hintle ging gewoon door. Hintle is een platform waarmee je een hype rondom het plannen van je verrassing creëert. Zo stuurde ik mijn moeder eens een doosje, waardoor ze online steeds extra hints kreeg voor ons weekendje. Ze vond het ge-wel-dig! En ik ook, echt heel leuk om zo een weekendje samen, extra leuk te maken met alle voorpret. Gerrie en ik waren aan het sparren over onze ondernemingen, vet leerzaam altijd weer.

Poh, ik begon me steeds slechter te voelen. Maar ik wilde toch graag wat doen. Dus ik ging kalm aan schilderen. Ik werk aan een nieuw prentenboek (bekijk Carmens boeken), en dit vormde een mooie oefening voor de omgevingen in het boek.

YAS. Het huis waar we nu in wonen voor een jaartje heeft een tuin, waar we zelf planten in mogen zetten die we willen. De bollen die ik in de winter plaatste, kwamen voorzichtig omhoog.

Ik doe weekreviews, dat heb ik al vaker gedaan met verschillende ondernemers. In deze periode doe ik dat met collage-kunstenaar Marieke Vonk. Ze is een collage kunstenaar en ze steunde me heel erg in het ‘rustig aan doen’. Ze benadrukte dat rustig doen en focussen op beter worden in plaats van alsnog van alles willen maken, op de lange termijn beter zou zijn. Heb haar advies opgevolgd. Hier nog een lekker plekje in de kas, maar binnen het uur lag ik binnen warm op de bank -te slapen ook haha.

Whoop, we waren weer beter en mochten weer het huis uit na 1,5 week! Dus ik ging naar De Huiskamer, een leuke nieuwe tent op Strijp-S in Eindhoven. Met de lekkerste Surinaamse vegan pasteitjes!

Weer beter zijn, betekende dat ik voor één ding ook op tijd weer beter was: carnaval! En ik hóu van verkleden en schminken, dus ZIN IN! Ik besloot dat ik als tegeltjeswijsheid verkleed zou gaan. Van een oude actiontas, maakte ik een tegeltjestas.

En mij leek het leuk om tegeltjeswijsheid uit te delen. Omdat ik geen copyright wilde schenden en zomaar dingen die ik online vond wilde gebruiken, besloot ik het zelf te maken. Waar haalde ik wijsheden vandaan? Nou die deel ik wekelijks al in stories, dus die kon ik mooi gebruiken nu. Verder maakte ik zelf ook de illustratie voor op de tegeltjes. Ik printte het uit en plakte het op mijn visitekaartjes, want eigenlijk moet ik ervan af: ik heb nu een zakelijk telefoonnummer, mijn oude staat op de kaartjes. Top!

Een tijdje later zag ik de kaartjes ook bij vrienden online of bij ze thuis terugkomen, cute.

Ik ben een Eindhovense en nu ook weer terug in mijn geboortestadje, maar natuurlijk vierde ik het óók in Tilburg. Deze foto van illustrator Djenné Fila en mij vond ik ook blogwaardig. Zie je meteen mijn oufit van items van eerdere kledingruilen.

Maart

‘Oké, deel ik dit wel of deel ik dit niet?’ Het was een stuggle in mijn hoofd, maar ik deelde het toch, voorzichtig in Instagram stories. Het ging niet zo goed met me. Toen ik uit quarantaine mocht, overviel de stress me (als ik 1,5 week niet werk vanwege ziekte, krijg ik niet doorbetaald als zzp’er) en ik had pijn op de borst. Huisarts bezoekjes, starten met therapie, vertragen en het zoeken naar een bijbaan volgde.

Wandelen en vertragen. Poh, wat lastig eigenlijk. Ik kreeg er een schuldgevoel van en ook een opgejaagd gevoel. Maar als ik eraan toe kon geven, was het fijn. En hoe chill is dit plaatje?

Ik schetste wandelende mensjes en was vrij content ermee.

Misschien wist je het al: ik werk aan muurschilderingen voor Groeituin 013. Dit is een collectieve moestuin, waarbij mensen ook komen voor dagbesteding of vrijwilligerswerk in Tilburg. Op het terein staan 6 grote (bouw)keten die ik wat op mag vrolijken. Het lastige is dat ik nu niet meer in Tilburg woon en ik steeds met de trein van Eindhoven naar Tilburg moet. Het fijne is dat ze heel begripvol zijn en me de ruimte gunnen. Juist nu ik lichamelijke stressklachten ervaar, waardeer ik dit zeer.

Client error: `GET https://graph.facebook.com/v10.0/instagram_oembed?url=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fp%2FCbLWyB1I-m2%2F&access_token=EAAG5hzKyxakBAFA83ZBr6UECCcZAZAJ2y8rTcbzm1ZA1ZAvMkO7WZC0wYOZAK5tVJzbrK37onm5RWt4cToyGRu3rtsrjbi01wgyrOnzEGdxnZA4YMvzsQbbN25YxgLfRmQwNLQ9m0JuXXkuWFRTOsW5jvQzhi0fd34cmW9IU7AEQZCChp15ONEI21uwr48Qj8hylqUhqUHBiYSRfZAfc6qmwAC9ZApzQ0SohLGs1Vv2DJwyjAZDZD` resulted in a `400 Bad Request` response: {"error":{"message":"Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their pass (truncated…)

Jeej, en weer wandelen in de natuur. Samen met Tom ging ik naar de Strabechtse Heide, zo fijn om op die manier te ontstressen.

Als ik pijn kreeg op mijn borst, of onrustig voelde, ging ik naar de tuin of serre/kas.

Dit is natuurlijk geposeerd, vaak genoeg zat ik hier zonder glimlach.

Bezig zijn met plantjes is voor mij heel ontspannend. Dit zijn zaadjes die Juul en ik, tijdens de opnames voor het reality-tvprogramma waar wij inzaten, pulkten uit de zonnebloemen bij Stadstuinderij (de oude locatie van Groeituin 013).

Lekker zo’n tuin, want ik zit er véél. Altijd al werk ik vanuit huis. En het liefst is mijn huis rijk aan planten, licht en als het even kan een tuin. Ik werk hier ook zo graag. Hier zie je me werken aan illustraties voor Moestuin Advies. Voor hun community en content op hun website en sociale media, maak ik illustraties.

Zij hebben ook een leuke podcast over moestuinieren: Moestuin Advies de Podcast en het logo maakte ik ook.

De Groene Boekhouder, Groeituin 013, Moestuin Advies… Zie je het patroon? Ik werk graag met groene initiatieven en bedrijven. Ik wilde dolgraag acquisitie doen en actief zorgen dat ik meer van dit soort groene illustraties kan maken. Maar hoe ik me voelde, hield me tegen. Ik had er totaal de energie niet voor. Ik sliep véél en deed dus maar verplicht rustig aan.

Wel maakte ik eindelijk de trouwkaart af waarvoor ik in 2020 al opdracht kreeg. Door de pandemie moesten Mark en Debby hun bruiloft meermaals verzetten, maar nu, mocht ik de illustratie en vormgeving dan echt maken. Je ziet het origineel van de illustratie dat ze ook in lijstje ontvingen en de kaarten met insteekkaartjes en enveloppen. Er zat ook een bijpassende postzegel bij.

Ik zou ook live illustreren op hun bruiloft, maar helaas moesten ze door omstandigheden dit afzeggen. Vond ik jammer, maar volgens hun Google review zijzelf ook.

(Google review)
Wij zijn echt ontzettend blij met het werk van Carmen! We hebben alleen maar lovende kritieken gekregen op onze prachtige trouwkaart! Reacties als: “Wat gaaf, origineel en dat zijn jullie echt” kwamen elke keer terug. Het contact met Carmen verliep echt heel prettig. Ze is vlot in de communicatie en begrijpt precies wat je graag wilt en weet dat met haar creativiteit op papier te krijgen zoals je het zelf voor ogen hebt. Stiekem nog steeds een beetje spijt dat we keuzes hebben moeten maken en het live illustreren helaas gecanceld hebben. Alle lof voor Carmens werk en een echte dikke vette aanrader!!!! Liefs Mark & Debby

Ik was weer op weg naar Groeituin 013 om te schilderen, en kijk naar het moois waar ik langskwam. Natuurlijk bleef ik hier hangen voor foto’s en om te kijken naar zoemende diertjes die van bloem naar bloem vlogen.

Het was zo ver! Mijn eerste keer live illustreren in 2022. Ik ging naar een bruiloft bij Slot Doddendael. Dit is het tafeltje waar ik mij installeerde:

Met de live-illustrator-blouse aan. Haha, ik ben deze blouse echt gaan zien als werkoutfit.

Als ik ga illustreren, komen gasten bij me zitten om binnen 10 minuten getekend te worden. Ze hoeven niet stil te zitten en kunnen met elkaar kletsen (of met mij, ze mogen alles vragen!). Lief om te zien was dat het nieuwe bruidspaar echt even deze 10 minuutjes bijkwam en een incheck momentje hadden bij elkaar. ‘Hoe gaat het met jou, schat?’ ‘Ja, goed. Veel indrukken wel he? En mooie speeches, ben nog steeds emotioneel ervan.’

Echt een partijtje dankbaar dat ik dit mijn werk mag noemen.

Het laatste wat ik dit kwartaal maakte was een illustratie voor HappySoaps. Ik bereidde een gesponsorde blogpost voor over duurzame producten in mijn badkamer.

Wat ook die week bekend werd, is dat ik aangenomen werd bij mijn nieuwe bijbaan. Maar dat is weer stof voor volgend kwartaal!

Blogpost dat dit kwartaal verscheen

Kwartaal review Q4 ’21: Samenwonen, snelle-illu-actie en Serious Request

Les van de week

Zelf schrijf ik elke week een les van de week op in mijn planner. Iets wat indruk op me maakte, waar ik van leerde of wat ik graag nog even vast houd. Ik deel één van de twaalf hier graag met je:

Marthe Walter interviewde me een héle poos geleden over ondernemerschap en het zijn van een ‘baas’ voor haar nieuwste boek ‘Wat een baas‘. In dit boek staat advies voor ondernemen, dus door bazen, waaronder ondergetekende.

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen. Meer van mij zien? Volg me dan op FacebookInstagram of Linkedin.

Tot volgend kwartaal!

Liefs, Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

In deze blogpost zitten Bol-affiliatie linkjes. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Ook als je het boshuisje boekt met mijn kortingscode, hou ik daar wat aan over. Thanks daarvoor dus! <3

 

2 reacties

 1. Iris zegt:

  Hoi Carmen,
  Allereerst: Ik vind je werk super tof!
  Vraagje: Misschien heb je dit met opzet gedaan hoor… maar je weet dat de coronatesten op de foto een negatieve uitslag weergeven?
  Groetjes!

  • Carmen zegt:

   Hi Iris, Wat leuk dat je mijn werk zo tof vindt. Leuk dat je dat laat weten. En wat betreft je opmerking over de coronatest, thanks voor het opmerken, de foto stond op de verkeerde plek in de blogpost (is nu aangepast). liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *