Home » Maandreview #1: Presentator Het Klokhuis en verder dromen

Maandreview #1: Presentator Het Klokhuis en verder dromen

Leestijd: 5 minuten

In 2020 schreef ik een poosje weekreviews: weekoverzichten met foto’s. Daar stopte ik mee, want dat was nogal een werk. Maar ik mis ze. Dus ik presenteer je: maandoverzicht #1. Over presentator worden, melige appels en dromen.

In mijn weekoverzichten die niet meer te vinden zijn op mijn blog deelde ik boeken die ik las, inzichten die ik had en gewoon dingen die ik meemaakte. Er waren veel planten, tekeningen en plantaardige maaltijden. Dus dat is hierbij een voorspelling voor de maandoverzichten.

UPDATE: maandoverzichten bleken ook veel tijd in beslag te nemen, dus op de site vind je kwartaaloverzichten na een tijdje.

Op TV met mijn hoofd

Ik deed mee met een reality-tv programma waarvoor ik in een huis woonde en nu was ik weer thuis. Ik keek afleveringen met mijn beamer en kreeg reacties van kijkers. Ook werd ik herkend ‘in het wild’. Dat werd ik al wel eens vaker als Carmen van Instagram, maar nu voor het eerst als Carmen van TV. Nu heb ik natuurlijk last van sterallures 😌.

Ik kreeg foto’s en story’s toegestuurd van mensen die enthousiast aan het kijken waren.

Nee die sterallures valt mee, maar weer thuis zijn was dus wel heerlijk. Eigen bedje, doen wat ik wil, voelde goed.

Kerstkaarten

Kerstkaarten! In een jaar van een pandemie, zonder knuffels, is een kerstkaart extra belangrijk. Dus ik legde mezelf veel druk op: hij moet perfect. Toch? Reinier, een baas, vertelde me anders. Ik was blij met zijn advies en met de middag illustreren die later volgde. Ik maakte de volgende illustratie:

Kerst tijdens corona-tijd is je dierbare maken van sneeuw, zodat je die kan knuffelen.

En heel leuk, de kaarten werden enthousiast gekocht en verstuurd! Ik had het er maar druk mee.

Flinke lading te bezorgen!

Presentator Carmen Groenefelt

Ondertussen ben ik op een punt dat ik de stevige overtuiging alles zelf te moeten doen wat meer losgelaten heb. Dus ik sta iets meer open voor een mogelijke parttime baan. Eentje met weinig uren, veel vrijheid, vast inkomen en toch iets dat een soort droombaan zou zijn. Niet actief op zoek, maar ik neem actie als ik wat voorbij die komen dat cool is. Dus ja, ik solliciteerde voor presentator van Het Klokhuis. Net als bijna 3000 anderen.

Deze post heeft niet extra geholpen, haha. Ik werd het niet. Maar het vertrouwen tot het einde dat ik 100% kans maakte, gaf me een vertrouwen dat ik deze sollicitatie alleen al meer dan waard vond.

Melige appels en wandelingen

December was verder voor mij ook best veel genieten van die vrijheid die ik in mijn leven gecreëerd heb. Tijd doorbrengen met dierbaren, wandelen, skeeleren, laat opstaan of laat opblijven.. midden op de dag appelflappen bakken als pauze van het illustreren van een opdracht. Zeker een tip: appelflappen maken van appels die eigenlijk te melig zijn geworden!

Gebruik plantaardig bladerdeeg en i.p.v. eigeel bovenop een sausje van agavesiroop met plantaardige melk en je hebt vegan appelflappen.

Heel veel wandelingen met mensen op afstand. Ik vind het fijn om nu vaker te wandelen of skeeleren en buiten mensen te zien.

Ik ben een echte creatieveling (je had vast al zo’n vermoeden toen je ontdekte dat ik van illustreren mijn werk gemaakt heb) en zo kan ik dus echt genieten van pielen en frunniken. Zo heb ik van kapotte en oude sieraden weer nieuwe sieraden gemaakt. Duurzame tip!

Ik was namelijk met een grote opruiming bezig en kwam veel sieraden tegen. Wist je dat ik toen ik op de middelbare school zat, mijn eigen webwinkel had met handgemaakte sieraden? Het heette Carmens Kralenkraam. Ik verkocht niet heel veel, maar genoot er wel van. Ik maakte toen ook allemaal kralen van FIMO-klei. Later tijdens de middelbare heb ik ook nog telefoonhoesjes met mijn illustraties erop verkocht.

Een handgemaakte kraal heb ik verwerkt in een ketting die ik nu wel weer draag.

Met kerst deed ik ook nog even een persoonlijke levering van een Soft Smile, om te de druk te verlichten van de postbezorgers en om goede service te bieden. Voelt goed hoe blij de klant ervan werd!

In de illustratie is hun droom vastgelegd. Het huis zijn ze zelf aan het bouwen.

In blogpost ‘Dromen die uitkomen’ schreef over de Soft Smiles die ik mag maken van toekomstdromen en wensen van klanten.

Les van de week

Zelf schrijf ik bijna elke week een les van de week op in mijn planner. Iets wat indruk op me maakte, waar ik van leerde of wat ik graag nog even vast houdt. Ik deel één van de vier hier graag met je:

Eigenlijk zijn de meeste lessen die in deze periode in mijn Rickert-planner staan afkomstig uit het boek Think and grow rich van Napoleon Hill. Ik was er al een hele tijd geleden in begonnen in het Engels, maar lees hem nu in het Nederlands en dat werkt voor mij lekkerder. Ik lees hem enorm langzaam, omdat ik de stappen en info dan kan verwerken en toepassen voordat ik verder ga. Als je van persoonlijke ontwikkeling houdt en hem nog niet gelezen hebt, is dit zeker een aanrader!

Voor deze maand vind ik het wel weer mooi, ik kijk ernaar uit om je komend jaar elke maand mee te nemen.

Ook van die toffe illustraties zoals hierboven laten maken? Check dan hoe ik je kan helpen.
Meer van mij zien? Volg me dan op FacebookInstagram of Linkedin.

Tot volgende maand!

Liefs,
Carmen

*Er zijn verschillende dingen die ik meemaak die ik liever privé houd en deze staan dan ook niet in het overzicht. Dit is voornamelijk een overzicht van mijn werk en dat wat ik relevant vind.

In deze blogpost zit een Bol-affiliatie linkje. Wanneer je iets aanschaft via die link bij Bol (al is het een heel ander product), ontvang ik een beetje van die prijs zonder dat het je meer kost. Thanks daarvoor dus! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *